31 Ekim 2014 Cuma

Dilleri zor değil mi?

Bana en çok sorulan sorulardan biri bu. Bunu genelde Kore'yi çok iyi tanımayan arkadaşlarımdan duyuyorum. İlgilenenler zaten biliyor.
Korece ile ilgili bilinmeyenleri ve doğru bilinen yanlışları şöyle bir anlatayım izninizle.

Korece Çince'ye benzemiyor. Her ne kadar geçmişte Çin alfabesini kullanmış olsalar da günümüzde Hangıl adını verdikleri yaklaşık bizimki kadar harf bulunan bir alfabeyi kullanıyorlar (Çince'de harf yok hece var). Yapı olarak Türkçe ve Japoncaya çok benziyor. Çünkü bu üç dil Altay dil ailesinden gelmekte. Yani İngilizce'deki gibi eylem başta değil, sonda kullanılıyor.

Seni Seviyorum
Öğrenilmesi en zor dil olan Korece'ye benzer bir dile sahip olduğumuz için şanslıyız. Yani bugün bir İngiliz, İtalyan veya Fransız Korece öğrenmek istediğinde oldukça zorlanıyor.

Düşünüldüğü kadar zor değil, ben İngilizce'yi daha zor öğrenmiştim. Tabii ki istemek çok önemli. Gerçekten öğrenmek istiyorsanız tabii ki başarabilirsiniz. Harfleri öğrenmek en zor kısım değil. Konular ilerledikçe zorlaşan bir dil. Oldukça keyifli, Japonca kadar olmasa da bol vurgulu, benim kulağıma hoş gelen (alışmamış birisi için biraz ilginç olabiliyor), güzel bir dil.
Şimdilik dil ile ilgili söyleyeceklerim bu kadar. Hoşçakalın.

Okuyucularıma küçük not: Sa-rang-he! (seni seviyorum)

4 yorum:

  1. İrem abla bloguna ba-yıl-dım! Kesinlikle Kore'yi anlatan en iyi blog sensin merak ettiğim her sorunun cevabını acıkca senin yazılarında buldum teşekkürler ^^ Bu arada korece öğrenmek için hangi kaynakları kullandın? nasıl öğrenilebileceği hakkında tavsiye verir misin ? ^~^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim!! Umarım aynı şekilde devam edeceğiz. <3
      Ben Korece'yi önce kendim çalışmaya başladım. İnternetten alfabeyi, yazım şeklini falan öğrenmeye çalıştım. Daha sonra kursa gittim. Fakat gittiğim kurs resmi bir kuruma ait değildi bu nedenle ders saatlerim çok azdı.
      Tömer, Korece kursu için en çok tercih edilen kurum. Yalnız pahalı olduğu söyleniyor. Oraya gidebilirsin. Böyle bir şansın yoksa, internette birtakım bloglar var, başlangıç için yardımcı olacaklardır. Yine internetten Korece ders kitapları sipariş edebilirsin.
      Bize yakın bir dil olduğu için zorlanmayacaksındır, Şimdiden başarılar dilerim, iyi çalışmalar^^

      Sil
    2. Benim de minnos bir blogum var bir goz at istersen^~^ hoontugba1.blogspot.com

      Sil
  2. Merhaba irem abla :)) Ben ankarada yaşıyorum ve 9. Sinifa yeni gectim. Benim icin ingilizcede onemli tabiki ama korece ogrenmeyi daha cok istiyorum. Burda kore kutlur merkezinde dersler veriliyormuş. Sen bunlari biliyor musun ? Nasillar? Sence buraya gitmelimiyim yoksa baska yerde bir kursa mi gitmeliyim ? Tesekkurler :))

    YanıtlaSil