31 Ekim 2014 Cuma

Merhabalar! :)

Daha süslü ve göz alıcı bir blog yapma hedefiyle giriştiğim bu maceraya "bu çok göz yoruyor yaa" diye diye, şu anki halinde karar kılarak başlamış oldum.

Biliyoruz ki Güney Kore son zamanlarda adından oldukça fazla söz ettiren, dünyanın her yerinden milyonlarca hayran kitlesine sahip bir ülke haline geldi. Kore dizileri, filmleri ve müziğinin etkisi altında kalmış olan herkes, bu güzel ülkeyi merak ediyor haliyle.

Güney Kore'de çektiğim ilk fotoğraf.
Dört senedir Güney Kore ile yakından ilgili ve Kore'de bulunmuş biri olarak, bildiğim, gördüğüm, duyduğum her şeyi sizinle paylaşacağım.
Sorularınızı ve merak ettiklerinizi, yapabildiğim ölçüde cevaplayacağım.

Hepinize keyifli okumalar dilerim.
 Hoş geldiniz!

14 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. İlk yorum benden olsun , instagramda da takip eden biri olarak blogunu takip etme isteği doğdu içime . Zaten blogları daha çok sevdiğim için , burdaki yazılarını severek okuyacağımdan emin olabilirsin . Benim de blogum var ama en son ne zaman yazdım aklıma gelmiyor , yazıyım yazıyım diyorum ertelemiş buluyorum bi anda. Bende uzun zamandır Koreye ilgi duyduğum için bundan sonra blogumda Kore ile ilgili şeyler anlatmaya başlıycam sanırım. Koreye henüz gitmemiş olsam da şu an için yeterli bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum , tabi şu anlık . Yarım kalmasını istediğim birşey değil çünkü . Kore kursuna da Koreyi çok sevdiğim için gitmiştim mesela , gerek dilleri gerek kültürleri ile kendilerini fazlasıyla sevdiğim bir ülkedir . Dilerim bi gün benim de yolum düşer ne diyim :)
    Yazılarının devamını bekliyorum
    Sevgiyle kal ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Dilan^^
      Umarım blogumda keyifli vakit geçirirsin. Bir gün Kore'ye gidebilmen ümidiyle, sevgiler <3

      Sil
    2. Ben de seninle ayni durumdayim blogum=hoontugba1.blogspot.com

      Sil
  3. Merhaba :)) ben de uzun zamandır Kore'ye gitmek istiyorum. Daha lise 2. Sınıftayım önümde üniversite sınavı başta olmak üzere uzun bir yol olduğunu da biliyorum fakat hayallerim k-pop grupları ve "oppa"ların çok ötesinde. Yani ben Kore'nin kendisine aşığım :)) Size sormak istediğim çok soru var. Acaba dinleyip ilgilenir misiniz benimle? :))

    YanıtlaSil
  4. İrem abla bu arada instagram ismini de öğrenebilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Zeynep!! ^^ instagram: iremciray

      Ben de çok ilgilenmiyorum onlarla, zaten zamanım yok. Ama seviyorum.
      Ayrıca istediğin şeyi sorabilirsin, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

      Umarım hedeflerin doğrultusunda istediğin başarılara ulaşırsın.
      Sevgiler.. <3

      Sil
    2. Teşekkür ederim ablacım <3 Ben de seviyorum ama derslerim nedeniyle senin gibi fazla zaman bulamıyorum.

      Kore hayatını çok merak ediyorum. Orada yaşamak istiyorum diyemiyorum hemen. Çünkü daha önce görmediğim bir yere hemen alışabilir miyim bilmiyorum. Ama hayallerimden birisi tıpkı seninki gibi orada 15-20 gün en azından kalabilmek. Aslına bakarsan şimdiden başladım para biriktirmeye :D geriye aşmam gereken bir sınav, dikkatle yapmam gereken bir meslek seçimi ve en sonunda da bulmam gereken kafa dengi 1-2 arkadaş kalıyor. Sana Kore haricinde, iyi bir üniversitede okuyan bir öğrenci olarak da soracağım sorular var. Özellikle meslek seçimi ve gazetecilik bölümü ile ilgili. Ama şimdilik merak ettiğim şey Kore insanının Türklere olan yaklaşımı. Bildiğim kadarıyla Kore savaşı nedeniyle bize bir yakınlık besliyorlar. Ama sen buna hiç denk geldin mi? Geldiysen nasıl oldu merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler <3

      Sil
    3. Türk olduğumuzu öğrenen tüm Koreliler "oo kardeş ülkee" şeklinde tepkiler veriyor. Aslında Kore savaşı bunda etkili gibi görünse de 2002 Dünya Kupası daha çok akılda kalan olaylardan. Yeni neslin savaşla pek ilgisi olmadığı için, dostluk maçlarımızı hatırlıyorlar. Bu nedenler bize karşı çok sıcaklar ve çok seviyorlar. "Biz Türkiye'yi çok seviyoruz, Türkler bizim için ne düşünüyor?" şeklinde sorularla karşılaştığım olmuştu.
      Eminim çok güzel arkadaşlıklar edineceksin Kore'den. Gerçekten kardeş ülkeyiz diyebiliyorum rahatça.

      Sil
    4. Umarım ^^ Aslında çabuk arkadaş edinirim ve şimdiye kadar pekçok sosyal paylaşım sitesinden Koreli arkadaşlarım oldu. Birkaç tanesi de Kore'ye davet etti ve gittiğimde onları görmek için sabırsızlanıyorum ^^ Aslında Kore kültürünü kendi kültürümüze çok yakın buluyorum. Ve çok daha yakından tanımsk istiyorum. Bu arada 6000 tl nin içine bilet parası da dahil miydi? Ve bir de oraya sadece tatil amaçlı mı gitmiştin yani yaz aylarında falan mıydı?

      Sil
    5. evet bilet parası içindeydi Zeynepciğim. Yaz aylarında bir aylığına tatil amaçlı gitmiştim :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil