7 Ağustos 2015 Cuma

Ne Yiyelim Ne İçelim- 3

Tekrar merhaba,
Kore'de neler yiyelim neleri yemeden önce düşünelim yazılarıma devam ediyorum.

-1-
İlk olarak Spoon Pizza'dan söz etmek istiyorum. Türkçesi 'kaşık pizza' olan bu pizza adından da belli olduğu gibi kaşık ile yeniyor.
1
Mies Container isimli restoranda satılan bu pizzayı Kore'nin meşhur semtlerinde bulmanız mümkün. En ünlüsü Gangnam'da olan restoranın Hong Dae şubesi de oldukça büyük ve güzel.
Pizzanın birçok çeşidi olmakla birlikte içerisinde domuz eti olup olmadığını sormanızı tavsiye ederim.
Altında lavaş gibi ince bir katman ve üzerinde çok lezzetli malzemeler var. Gerçekten yemelere doyamadığım bir yemekti. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Fiyatlarını unutmakla birlikte çok ucuz olduğunu söyleyemeyeceğim. Zaten Kore Won'u bizim için pahalı olduğundan şu an Kore'de her şey pahalı. O yüzden fiyatlara çok takılmayın derim.

-2-
2
Bu yemeğin adını tamamen unuttum ama Korelilerin sık yediği yemeklerden bir tanesi. Benim için bir hayal kırıklığı olduğunu söylemem mümkün. Midyeler bildiğimiz midye gibi değildi. Sanıyorum yemeğin içerisindeki soslardan kaynaklı bir şey. İçerisinde balık keki, ramen ve kimçi var. Balık keki her ne kadar bizim damak lezzetimize uymasa da, ben severek yiyorum(balık kokan lavaş gibi düşünün. Ama tam böyle düşünmeyin, böyle düşününce kötü oluyor hjdjh). Sonuç olarak deneyebilirsiniz ama sever misiniz bilemem. Ben söyleyeyim de sonra param boşa gitti İrem Hanım demeyin.

-3-
Bu Kore'deki ilk kahvaltım idi. 
Kahvaltı mı? Zeytin nerde? dediğinizi duyar gibiyim. Blogumu sürekli takip edenlerdenseniz bunu biliyor olmalısınız zaten. Bildiğiniz gibi Korelilerin kahvaltı kültürü yok. Sabah uyandıklarında da akşam yedikleri yemekleri yiyorlar. Mmh sabahları kızarmış ekmek kokusuyla değil, balık çorbası kokusuyla uyanıyorsunuz, hazır olun. 


3
Velhasıl, Kimçi cige ismindeki sulu yemeğin içinde bolca kimçi, soya filizi ve tofu var(sanırım tofu ve kimçinin ne olduğunu daha önce açıklamıştım). İlk defa Kore yemeği yiyenler için kötü kokulu ve lezzetsiz bir yemek. Fakat uzun zamandır Kore yemeklerine alışkınsanız sevmeye başlıyorsunuz(bkz. Ben). Sağlıklı ve çok tüketilen yemeklerden bir tanesi.

Yemeğin yanında gördükleriniz, Korelilerin her yemekte tükettikleri turşu çeşitleri. En soldaki ince fasulye gibi olanlar taze sarımsak gibi bir şey. Ben bayılıyorum. Ama buram buram sarımsak yani çok fena. Neyse ki Kore'de sarımsak kokma sorununuz yok. Bir buluşma öncesi de yiyebilirsiniz çünkü muhtemelen buluşacağınız kişi de sarımsak kokuyordur ehwehwhe. En sağdaki soslanmış sarımsak mesela. Tane tane atıyorlar ağızlarına, lup. Yeşil olan haşlanmış kabak onun önündeki de acılı turp turşusu ve bunu da çok severim. 


-4-
Pacoooooon. Bu yemeğin adı pacon(pakon ya da peykın değil, her zaman okunduğu gibi yazıyorum).
4

Kore pizzası olarak adlandırılan bu yemek mücverle krep arası bir şey. İçerisindeki malzemeler değişmekle birlikte, bunun içerisinde deniz mahsülleri ve taze soğan gibi sebzeler vardı. 

Malzemelerin sulu hamurla karıştırılıp kızartılmasıyla yapılıyor. ÇOK lezzetli. Bizim damak tadımıza uygun bir yemek. Küçük kaselerdeki sosumsu şeye bandırılarak yeniyor. Meşhur pirinç birası makgoli ile çok güzel gider, geleneksel yenişi bu şekilde. Pirinç birası da beyaz renkte su kıvamında tadı da bence fena değil, bu ikiliyi mutlaka deneyin diyorum. 


-5-
5
Sürpriz yemek.
..
Bu ne?
Garip gözüküyor biraz.
..
Ne olabilir?
..
Lezzetli midir acaba?
??
Bulamaç mı o yahu.
..
..
Tavuk gördüm sanki.
..

Arkadaşlar bu yemek... Kumpir.


Ahey ahey, gittim Kore'de kumpir buldum çünkü ben bir kumpir canavarıyım. 

Bunla ilgili olan minik anımı da paylaşmak istiyorum. 

O sabah uyanıp yatakta doğrulduğumda ilk söylediğim şey 'kumpir istiyorum yeaaa' olmuştu. İstemsizce olan bu durum o gün kurduğum ilk cümleydi. 

Bir şeyler yemek için dışarı çıktığımızda arkadaşım bir dükkanın tabelasındaki patatesi göstererek 'aa İrem kumpir' dedi. Ben de 'höö çok komik' diyerek yürümek istediğimde arkadaşım kolumdan tutarak 'dalga geçmiyorum bak işte kumpir' dedi. 
Arka fonda sır kapısı müziği ile içeri daldım. 
Tabii keşke uyandığımda ilk söylediğim '1 milyon dolar istiyorum' olsaymış.

Her neyse..


Biraz değişik gözüküyor olabilir. Ama çok lezzetliydi.


Malzemeler patatesin içine yerleştirilmiyor, pürenin üzerine bu şekilde konuyor. Birde içine açık büfeden malzeme doldurma şansınız yok. Hazır menüden var olan çeşitlerin arasından seçiyorsunuz. Bulgogili kumpir falan vardı haha. Ben tavukluyu seçtim. 


Dükkanın duvarlarında müşterilerin yazdığı notlar, Türkiye'ye ait resimler ve desenler vardı. Notların arasında birkaç Türk gördüm. Belli ki bu küçük dükkanı benden önce keşfedenler olmuş. Dükkanın sahibi Koreli, zamanında Türkiye'ye gelip bu lezzeti Kore'ye taşımak isteyen girişimci bir abimiz(ağabeyimiz). N'apmış, iyi yapmış. Gittik yedik. Biz oradayken de bir sürü Koreli müşteri geldi.


Gitmek isterseniz, HongDae H&M mağazasının tam karşısındaki ara sokağa girin ve sağdaki dükkanlara bakın. Minik bir girişi var, göreceksiniz. Yalnız kara haber tez duyulur, fiyatlar 23.000won civarıydı. Türk Lirası'na çevirince 40lira gibi bir fiyattan söz ediyoruz. Burnunuzda tütmüyorsa çok da lazım değil yani ehieh.


Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun, hepinize afiyet olsun der, giderim.

Sizleri seviyorum, görüşmek üzere <3

14 yorum:

  1. Vayy çok güzeller irem abla çok tşk ederim dört gözle bekliyorum yazıları çok seviyorum seni irem abla inş herşey unduğun gibi olur mutlu olursun iyi tatiller irem abla :)

    YanıtlaSil
  2. Vayy çok güzeller irem abla çok tşk ederim dört gözle bekliyorum yazıları çok seviyorum seni irem abla inş herşey unduğun gibi olur mutlu olursun iyi tatiller irem abla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Nalancığım :) sizler okuduğunuz sürece yazılarım da devam edecek.
      Sana da iyi tatiller dilerim, öpüyorum <3

      Sil
    2. Çok hoş paylaşımlar yapıyorsunuz bayılıyorum ve takipteyim

      Sil
  3. Genel olarak yazılarını okudum gerçekten çok beğenerek okuyorum :) toz pembe gibi göstermemen ve beğenmediğin şeyleri objektif yazman çok güzel. Umarım yazılarına devam edersin. Başarılı olucağına eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ediyorum, cok mutlu oldum ^^
      Dediginiz gibi objektif olmaya calisiyorum. Dunyanin hicbir yerinde mukemmellik soz konusu degil.
      Umarim keyifle okumaya devam edersiniz :)
      Sevgiler...

      Sil
  4. umarım koredeki tempolu hayatınıza alışıp bir an önce yeni yazınızı, hayatınızı, okulunuzu vs. bizimle paylaşırsiniz merakla bekliyoruz 😊😊

    YanıtlaSil
  5. Kumpirimizi de kendimiz yaparız artık. :D

    YanıtlaSil
  6. WOW ÇOK GÜZEL GELECEKDE ARKADAŞIMLA BİZDE GİTMEK İSTİYORUZ.BEN DOKTOR OLMAK İSTİYORUM VE Orda okuya bilirmiyim bilmiyorum İnşallah giderim ve orda eğitimimi görürüm

    YanıtlaSil
  7. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  8. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  10. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil