17 Eylül 2015 Perşembe

Kore'den...

Herkese merhabaaa!
Biliyorum uzun bir ara oldu, hepiniz çok beklediniz. Öncelikle size blogumdaki anlamsız reklamları aç(ojem bozuldu şu an)ıklamak istiyorum...

Hiçbir fikrim yok!! Nereden çıktılar bilmiyorum. Size olduğu gibi beni de başka sekmeye yönlendiren, sinir bozucu bir durum. Bilen kişilere sordum, Blogspot'un bunla ilgili mücadelesi yokmuş. Yani her an adresi tüm yazılarla birlikte Wordpress'e taşıyabilirim. Merak etmeyin yapmadan herkese bildireceğim.

Ayrıca...
Herkese çok teşekkür ederim, çok yazmamama rağmen her gün kemik 600 ziyaretçim var. Binlerce ziyaretçi olmuş başladığım günlen beri neredeyse 100bini bulmuş. Bunu iş olarak yapmamı söyleyen çok kişi oldu ama yeterli zamanı ayırabileceğimi zannetmiyorum. Zorunluluk gibi değil keyifle yazmayı tercih ettiğim için de bu kadar gecikiyorum. Keyifle yazdığım için de çok güzel geri dönüşler alıyorum. Böyle devam..

Gelelim Kore'ye.
Kalitesiyle Koreliler'in en sevdiği Korean Air'den alınmış biletimle uçağa bindim. (1.400 dolar/3.500 lira tek gidiş idi. Neyse ki Kore Hükümeti karşılıyor bileti. )
Uçaktan çok korkan biri olarak epey gergindim başta. Sonra yanıma çok tatlı yaşlı bir çift oturdu. Bütün yol onlarla yarı Korece yarı İngilizce sohbet ettik. Uçak bir dakika bile sallanmadan gitti. Hizmete değinmeyeceğim bile. İlk defa bir uçuştan çok keyif aldım.

İnişe geçtiğimiz sırada burnum sızlamaya başladı, gözlerim doldu. Hayalimin gerçekleşmesinin yanında, birazdan sarılacağım Daeseon'un orada beni bekliyor olması kalbimi patlatacak kadar hızlandırmıştı. Yanımdaki amcadan utandığım için kafamı cama dayayıp birkaç saniye ağladım. Sonra işte vedalaştık kendileriyle ve uçaktan indim. Muhtemelen havaalanındaki herkes bu gerizekalı kız neden böyle gülümseyerek bir yerlere koşuyor demiştir. Alelacele bavulumu aldım, ilk benimki çıkmıştı makinadan sanki biliyorlarmış gibi. Sonra koşa koşa çıkışa yöneldim.
Ve kapıdan çıktım....

Karşıda bana gülümseyen Daeseon önce hiç hareket etmedi. O anın tadını çıkarmak istiyormuş gibi duruyordu. Ben de durdum. Birkaç saniye birbirimizi izledik..
Sonra ben koşmaya başladım. Bavulumu geride bırakarak kucağına atladım. Sımsıkı sarıldık. İkimizin de kalbi birbirimizin göğüslerine çarpıyordu, hissediyordum. Elimi alıp göğsüne koydu, "bak" dedi.
"Çok mutluyum, çok mutluyum..." sadece bunları söyleyebildim. Sesim titriyordu. Oturup bir süre birbirimizi izledik.

Sonra...

Okul görevlisiyle buluştum. Bizi özel araca bindirip okula gönderdiler. O sırada Türkiye'den birlikte geldiğim diğer KGSP öğrencisi arkadaşım Esra da yanımızdaydı. Esra ile yalnızca aynı okulda olduğumuzu düşünüyorduk meğer oda arkadaşıymışız. (Bu arada dünyanın en şanslı insanı olabilirim, daha iyi bir oda arkadaşım olamazdı.)

Önce yurda getirildik. Eşyalarımızı bıraktık, sonra tüm yabancı öğrencilerle birlikte üniversiteye doğru yürüdük. Orada buddy'mizle tanıştık. (Buddy: Bize yardımcı olması için görevlendirilen üniversite öğrencisi. Herkesin bir buddy'si var ve onunla arkadaşlık edip adaptasyon sürecini atlatıyoruz. Öğrencilerin yalnız kalmaması için çok güzel bir uygulama.) Programlar verildi ve hafta sonu için serbest bırakıldık.

Güzel bir hafta sonunun ardından okul çok hızlı bir şekilde başladı. Tekrar sağlık testlerinden geçtik, gayet eğlenceli oryantasyonlar yapıldı. Özellikle Seoul'de tüm KGSP öğrencileriyle yapılan oryantasyon çok çok keyifliydi.

Sınıfa alıştım, yurda alıştım, Incheon'a alıştım. Her haftasonu Seoul'e kaçıyorum. Arkadaşlarımla ve Daeseon'la buluşuyorum. Çok eğlenceli bir sınıfım var. Dünyanın dört bir yanından gelmiş, birbirinden zeki insanlar tanıyorum. Herkesin bir hikayesi, farklı bir kültürü var. Bunları deneyimlemek gerçekten harika. Ama tempo çok yoğun. Kore'de okulu asmak, derse geç kalmak, ödev yapmamak falan pek olası şeyler değil. O yüzden hem okuyup hem eğlenceli hayattan ayrılmamak beni çok yoruyor ve tüm zamanımı alıyor. Yine de çok keyifli. Çünkü stresimi atacak her şey var.

Inha University, KGSP dil okulları arasından en iyisi diyebilirim. Yeri olsun, imkanları olsun bulunduğu şehri olsun, yurdu olsun. Olanaklar çok çok iyi. Dil okulunuzu kendiniz seçemiyorsunuz, sistem ilk yıl Seoul dışına sizi otomatik atıyor. O yüzden burada biraz şans devreye giriyor. Başka arkadaşlarımdan kendi okul ve yurtları ile ilgili üzücü şeyler duydum. Çok memnun olmadıklarını söylüyorlar. Onlar için üzülmekle birlikte bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum.

Kore, her zamanki gibi çok güzel. Gelir gelmez bir sürü festivale gittim. Okul hayatı, çok hoş. Sürekli bir etkinlik yapılıyor. Ve okulla ilgili en sevdiğim şey ise her sabah kampüste müzik yayını yapılması. Güne çok enerjik ve keyifli başlıyorsunuz. Sanki bir dizinin içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Kampüs ve üniversite hayatıyla ilgili ayrıca bir yazı yazacağım zaten.

Velhasıl böyleydi Kore'deki ilk anlarım. Yazmaya devam edeceğim merak etmeyin. Şimdi arkadaşım geliyor, onunla buluşmam lazım. Sadece merakınızı biraz olsun gidereyim dedim.

Şimdilik hoşçakalın..


52 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. merhabalar ben ayşegül :) benim bi sorum var. toplum cinsiyeti hakkındaki teziniz bitirme tezi miydi?
    kendi alanınızla ilgili çalışıp tecrübe kazanma şansınız olmuş bu çok güzel benim bölümüm kamu yönetimi olduğu için haliyle alanımda bi tecrübem yok büyük bi eksik teşkil eder mi? şimdiden çok teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) Bitirme tezim o konuda değildi. Alanınızla ilgili tecrübeniz yoksa ilerisiyle ilgili plan ve programlamanızı iyi yapmanızı tavsiye ederim projeler üretirseniz bu sizin için iyi olur :)

      Sil
    2. çok teşekkür ederim güzel tavsiyeler için bunları unutmayacağım :)

      Sil
  3. merhaba irem hanım ben tuba, öncellikle deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler. hemen hemen bütün yazılarınızı okudum sayılır. ancak kafama takılan bir kaç sorum olacaktı daha doğrusu tavsiyenizi alacaktım. ben türkoloji bölümünden bu sene mezun oldum ve bu alanda, korede yüksek lisans yapmak istiyorum. sizin okuduğunuz alan iyi bir ingilizce gerektiren sosyal ilişkilerin diğer bölümlere nazaran yoğun olduğu bir bölüm bu bağlamda benim sorum şu: ingilizcem yeterli değil ancak başvuru ve mülakatlara kadar ilerleteceğim insallah ancak korede türkololoji bölümünde master yapmamı tavsiye eder misiniz. cok iyi bir ingilizce bu bölümde ne kadar etkili olabilir. cevap verirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler :) :) (aman sakın yanlış anlamayın ingilizceye ne gerek var demiyorum. müthiş bir ingilizce mi gerekli sizce :) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Tuba Hanım.
      Koreye geldiğinizde ilk sene korece dersi alıyorsunuz ve dersler ingilizce işleniyor. En azından onu anlayacak kadar ingilizceniz olması lazım yoksa dersi de anlamazsınız. Bölümünüz ingilizce olacaksa evet ne yazık ki süper bir ingilizce lazım ama bölğm koreceysd o zaman ilk sene buradayken iyice çalışmanız gerekecek koreceye. Korede türkoloji bölümüne gelirsek, bu bölümün avantaj veya dezavantaj olabileceği hakkında bir fikrim yok. Bölümün içeriğini de pek bilmiyorum. Bu bölümü açan üniversiteleri araştırdınız mı? Eğer varsa bence okuyabilirsiniz neden olmasın. Dezavantaj olacağını sanmıyorum ama aldığınız eğitim sonrası yapacağınız çalışmaları iyi açıklamanız lazım , Kore ile bağlantılı bir takım şeyler isteyeceklerdir

      Sil
    2. Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle. Biraz araştırdım hanguk uni. Busan yabancı bilimler üni. Dilbilmi türkçe bölümleri var.dediginiz gibi korece ve ingilizceyi anlayacak ve kendini anlatacak kadar bilmek lazim. Su an benim ilk isim de dil ogrnmek olacak kurs arastiriyorum. Sonrası da neden olmasin😀😊 bu arada sizi instagramdan takip edyiyorum cok samimi ve içtensiniz :)) herşey gönlünüzce olsun birgün Kore de bulusmak dilegiyle hoşcakalin..😁😘

      Sil
  4. abla gercekten uzun zaman oldu okudugumda hem duygusal oldum gulerek resmen okuyordum o daeseon abiyle ve senin bulucagin satirlari okurken cok fenaydi gercekten aline saglik merakla diger yazilarini bekliyorum cok guzeller hayirlisiyla varmis olman bir ayrica mutluluk hersey gonlunce olsun derslerinde basarilar dilerim 😍😍😍😍😘

    YanıtlaSil
  5. teşekkür ederiz yine ne keyifli bir yazı olmuş :)))

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar, ben Asena Ungan. Yazılarınızı beğenerek okuyor, sizinle birlikte yaşıyorum anılarınızı. Umarım yazmaya devam edersiniz. Umudunu yitirmek üzere olan okuyucularınıza sizin başarınız büyük umut kaynağıdır. İnşallah Allah iyi insanlarla karşılaştırır, işleriniz yolunda gider. Sevgilerle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Asena Hanım. Sevgiler saygılar benden size..

      Sil
  7. Ben böyle canım sıkıldığında yada yapacak birşey olmadığında müzik açıp , blog okumaya bayılıyorum :) Bugün Instagramında blogundan bahsedince '' oyalanacak birşey çıktı bana ''' diye sevindim :) :) Blog işi bana daha samimi geliyor nedense , sanki karşılıklı mektuplaşıyormuş hissi yaşıyorum . Ben böyle kavuşma anlarını okumayı çok severim önce onu bi söyliyim :) Ne kadar heyecanlandığını tahmin edebiliyorum . Hem yeni bir hayata tek başına atılmanın sabırsızlığı , hem sevdiğin insanı görmenin sevinci hem de sevdiğin bir ülkede okuyacak ve yaşayacak olmanın heyecanı . Güzel duygular bunlar , çok güzel (: İnsan imrenmiyor değil :) Herkes ektiğini biçer , hak etmişsin ki yaşamışsın tüm bu güzel duyguları . Başarınla gurur duy , ben duyuyorum seninle :) İnsanın bir gayesi olmalı aslında şu hayatta ... Birilerinin birşeyler için çabalaması ve bunu başarması beni mutlu ederken neden kendim bunu yapmıyorum diye çok düşünürdüm . Bunda korkak davranmamın payı büyük sanırım , iyi şeylerin olması için bazen risk almak gerekiyor , sen bunu başarmışsın , atlatmışsın , ne mutlu ...

    Bu Buddy işi de güzelmiş hee , sevdim :) Mantıklı bi uygulama olmuş , Kore'de böyle farklı ve güzel şeyler olduğunu öğrenince seviniyorum içten içe , bilgilendirdiğin için de tekrar teşekkür ediyorum :) Festivallerin yapılması öğrenciler için motive edici ve kafa dağıtıcı aslında, çok yoğun ve sıkı bir tempoda çalıştıkları için eminim sıkılıyorlardır , bu yüzden gerekli onlara bu tür şeyler . Diğer türlüsü kafa yedirtir :) Adapte olman biraz zor olmuştur , muhtemelen daha önce o kadar yoğun tempoda bir okul hayatın olmadı hiç , psikolojik anlamda aniden bu tempoya girmek biraz yorucu ve yıpratıcı olabilir . Ama zavallılar doğduklarından beri bununla cebelleşiyorlar :) . Gerçi geri dönüşleri de güzel oluyor , kendi ülkelerine ve diğer ülkelere birçok konuda faydalı oluyorlar . Yine de o tempo biraz düşürülse daha iyi olur düşüncesindeyim ben ... Bu arada sınavdan aldığın notları da gördüm '' aferin sana '' dedim görünce . Başarıların hep öyle devam eder umarım ...

    Çok çok öpüyor ve yine yazılarını bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilan sana iki sayfa yazı yazdım yanlış bir dokunmayla hepsi gitti çok mutsuzum şu an.
      En önemli kısmını yazıcam sana sadece stres olmak, risk almak, sonunda eline bir hiçin de geçebileceği ihtimaline rağmen çok çalışmak başarıya giden yolda yaşanması gereken şeyler. Sonuç ne olursa olsun her emeğin bir karşılığı var. O yüzden sana tavsiyem hedefine doğru koşman. O olmazsa bir altı olur. Güzel sözlerin için teşekkür ederim . Başarılar diliyorum sana <3

      Sil
  8. Merhaba ben daha yeni okumaya başladım ve bir şeyi daha çözemedim KGSP nin tam olarak amacı ne ve o okulda bulunmak için tam olarak ne yapmak gerekiyor belirli bir şey okuyup girmek mi yoksa bursluluk sınavına girip geçmek mi lütfen cevap verin çok merak ediyorum .. Ve kusura bakmayın biraz cahil ımm. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle estağfirullah. Kimse bilgiyle dığmuyor, soracağız öğreneceğiz değil mi, siz doğru olanı yapıyorsunuz. Kgsp nin amacı Kore'ye nitelikli öğrencileri çekmek. Bu öğrencilere ücretsiz okuma imkanı saplayarak hem onlara hem Kore'ye fayda sağlamak. Tabii ki belli bir alanda öalışmak ğzere geliyoruz buraya. Ben lisansımı bitirip yükseğini yapmaya geldim benzer bir bölümden. Bursluluk sınavını geçmeniz şart bunun için birçok öğrenci arasından seçiliyorsunuz.

      Sil
  9. paylaşımlarınızı severek takip ediyor başarılarınızın devamı dileriz. tez hazırlama merkezi

    YanıtlaSil
  10. ben senin bloğunu yeni keşfettim belki her yerden rahatsız ediyor olabilirim ınstagramdan yazılanlara belki bakmıyorsunuz bunun için özür dilerim kısaca kendimden bahsetmek gerekirse 22 yaşımdayım ve Gazi üniveristesi son sınıf öğrencisiyim ve ne yazık ki KSGP den burs alabileceğimi zannetmiyorum okul ortalamam dan dolayı... Güney Kore'ye okumak için başka türlü nasıl gidebilirim. bilgin varsa önerebilir misin ???

    YanıtlaSil
  11. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Sanki bir roman okuyormuş gibiydi çok akıcı bir biçimde yazılmış emeğine sağlık güzell ablacım ����

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba İrem abla ben şuan lise 3 öğrencisiyim universiteyi korede okumak istiyorum ingiliz dili ve edebiyatı bölümü istedigim okul ise seul national fakat bilmedigim bir konu var turkiyeden koredeki bi okula nasıl başvuru yapabilirim yani o okula nasıl gideceğim konusunda hicbir bilgim yok yardımcı olursan sevinirim teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Yazılarını ne kadar keyifli yazıyorsun bilmiyorum ama bilgilendirici oldukları kesin. ^^ olaya toz pembe bakmayıp olayı tüm gerçekleriyle anlatman da benim gibi pek çok kişinin ihtiyacı olan şey. Samimi yazıyorsun. ^^

    YanıtlaSil
  16. Uzun yazıları okumaktan hemen sıkılan ben, yazını hiç sıkılmadan okudum. Çok keyifli ve içten bir anlatımın var. Kore'deki hayatında başarılar diliyorum şans seninle olsun Daeseon ile mutluluklar dilerim ^^

    YanıtlaSil
  17. bir sey sormak istiyorum cevap verirseniz sevinirim şimdi körede türk parası değilde won kullanılıyor ya biz oraya gittğimizde won kullanmamız gerekecek siz naptınız para konusunda cok meraak ediyorum da cevabınızı duymak izterim

    YanıtlaSil
  18. irem abla merhaba öncelikle nasılsın demek istiyorum umarım iyisindir bloglarını hep takip ediyorum koreli daeseon abiyle siz en desteklediğim çiftsiniz ben her konuda senin arkandayım çünkü seni gerçekten çok seviyorum... Sana bir sorum olacaktı ben lise öğrencisiyim ve Üniversiteyi Kore'de okumak en büyük hayalim ailem bu konuda bana destek veriyor ama ben ne yapacağımı ve Kore ye nasıl tercih yapacağımı bilmiyorum ingilizcem baya iyi korece dersi de alıyorum. İrem abla nolur bana bir kaç tüyo verirsen çok mutlu olurum (Lütfen cevap yaz )

    YanıtlaSil
  19. irem abla merhaba öncelikle nasılsın demek istiyorum umarım iyisindir bloglarını hep takip ediyorum koreli daeseon abiyle siz en desteklediğim çiftsiniz ben her konuda senin arkandayım çünkü seni gerçekten çok seviyorum... Sana bir sorum olacaktı ben lise öğrencisiyim ve Üniversiteyi Kore'de okumak en büyük hayalim ailem bu konuda bana destek veriyor ama ben ne yapacağımı ve Kore ye nasıl tercih yapacağımı bilmiyorum ingilizcem baya iyi korece dersi de alıyorum. İrem abla nolur bana bir kaç tüyo verirsen çok mutlu olurum (Lütfen cevap yaz )

    YanıtlaSil
  20. merhabalar irem. böyle bir blog açtığın ve insanlara yol gösterdiğin için çok teşekkürler. bundan sonra yazdıklarını okuyacağım sık sık. Pre-Intermediate seviyesindeyim İngilizce kursunda. Bir yandan da netteki Korece dersleri çalışıyorum. Bu videolarla az çok bir şeyler öğrendim. toefl ve topik sınavlarında nasıl bir derece yapmalıyım ki mülakatı rahatlıkla geçme şansım olsun? seoul national university'de ekonomi yüksek lisansı yapmak istiyorum. çevreden filan bu bölümle ilgili bilgisi olan var mı acaba? neyse canım işte böyle. aslında bilmek istediğim çok şey var ama hepsi de sorulmaz. seninle tanışma şansım olsaydı çok isterdim. ben de Karşıyaka'dayım. yazları Urla'dayım. Tatil için geri dönersin Urla'ya davet ediyorum seni. Eğer gelebilme fırsatın olursa beni çok mutlu edersin. Sınavlarında başarılar dilerim. İzmir'den sevgiler. İnşallah görüşürüz bir gün.안녕히 게세요

    YanıtlaSil
  21. merhaba Irem,sana nasıl ulasacagımı bılemedıgım ıcın burdan yazıyorum umarım gorursun.bızde ıkı haftaya kadar esımle sacheona gelıoruz ıs gezısı ama aslında 1 bucuk yıllık bır ıs ve cok merak edıyorum.su an almanyadayız aslen bnde egelıyım manısalıyız ve senı ınternette arastırma yaparken buldum.umarım ordasındır ve bana gerı donme ımkanın olur daha detaylı konusmak ısterım.bnde kımyagerım orda neler yapabılırım?yada bıcok soru havası nasıl ne getırmelıyım yeme ıcme alısabılcekmıyız cok heyecanlıyım ısallah okursun bu mesajımı haberını heyecanla beklıorm

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar,
    Ben de 3 yıllık mezun bir gazeteciyim.
    Kore'nin iletişim alanında güçlü okulları olduğunu biliyorum, üstelik gün geçtikçe de geliştiriyor, bu da bir iletişimci olarak Kore'ye yüzümü dönmeme neden oluyor. Ve seviyorum bu ülkeyi. Üstelik benim gibi gazetecilik mezunu birinin oraya gitmiş olması ve deneyimlerini paylaşması çok şanslı hissettirdi. Ben öncelikle "Neden ve nasıl Kore" şeklinde hikayenizi merak ettim. Sizin içinde bir sakıncası yoksa ve özel hayatınızın gizliliğini ihlal etmeyecekse bunu yanıtlamanızı çok isterim.

    Bir sonraki sorum ise şu: İngilizce başlangıç seviyesi için orada sizin gibi burslu yüksek lisans yapabilmek için neler yapmam gerekiyor? Kore'ceyi de rahat öğrenebileceğimi düşünüyorum. Asya dilleri arasında en sevdiğim dil Korece.
    Zaten Kore aşığı bir kardeşim olduğu için tanışmıştım o ülkeyle. Onunla aramızda bazen cin ali sitili de olsa Korece çat pat konuşuyoruz.

    Yanıtınızı bekliyor olacağım,

    Sevgiler sevgili meslektaşım... :)

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ;
    Ben de kore dil ve edebiyati okumayi istiyordum ama bu kararım dan vaz gecip psikoloji bölümü okuyup korece eğtim alip orda yüksek lisans yapma yi düşünüyorum hatta orda yasama yi ve calismayi bna herkes ucuk hayaller diyor ama sencede fazla mi abartmışım.bi arada manga çizimleri yaptığım icin animasyon okuyup japon kursuna gidip japonyada yasama yi düşündüm ama korenin insanları japonlardan neeense daha cazip geldi acaip kararsizim

    YanıtlaSil
  24. İrem hanım merhaba
    Lutfen buralara daha sık ugrayın. Ben sizi okuyunca mutlulukla hedefime odaklanıyor ve umutlanıyorum. Mutluluk sizden eksik olmasın ♥

    YanıtlaSil
  25. Merhaba, blogdaki tüm yazıları ve yorumları bir oturuşta okudum. Öncelikle samimiyetin beni çok etkiledi. ❤ İçten gelen sözler olduğu çok belli her bir satırın.. Benim sormak istediğim bir soru var, bursa başvurmadan öncesinde kaç sene çalışmalar yaptın (dil, mülakata hazırlık, araştırma vs) ve bu çalışmalarda gün içindeki tempon neydi?

    YanıtlaSil
  26. Merhaba İrem abla! Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki sen benim için tam bir idolsün! Evet seni takip ettikçe kendimin de hayallerime gerçekleştirebileceğimi inandım. Fakat bir takım sorularım var ne kadar araştırsamda cevabını alamadığım... Öncelikle ben şu an güzel sanatlar lisesi müzik bölümü öğrencisiyim ve 10.sınıfa geçtim. Bende yüksek lisans yapmak istiyorum Kore'de veya öğrenci değişimi ile 1yıllığına gitmek. Fakat şöyle bir durum var ki müzik alanında liseye girerken de üniversiteye girerken de yetenek sınavı ile seçiliyoruz. Ben eğer öğrenci değişimiyle gitmek istersem veya sizin gibi yüksek lisans ile gitmek istersem orda da yetenek sınavı ile mi seçilirim? Yoksa sadece ingilizce bir sınavdan geçerek mi? Bu konuda bana yardımcı olursan geeeerçekten çok sevinirim! Şimdiden çoook teşekkür ederim!

    YanıtlaSil
  27. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  28. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  29. Merhaba arkadaşlar arkadaşımla birlikte yeni bir blog açtık bir girip okursanız çok mutlu oluruz
    Bloğun adı= aegimmm

    YanıtlaSil
  30. Merhaba İrem abla ben Senem. Bloğunu ve yazılarını çooook ama çoook beğenerek okuyorum. Çanakkale'de işletme bölümünü okuyorum ve Güney Kore'de yüksek lisansımı yapmak istiyorum. Sana 2 sorum olucak. Birincisi akademisyen olmak hayalim ama bundan önce başka bi blokta okuduğuma göre mühendis ya da deniz işleriyle ilgili değilse bölümümüz orada okumayın yazıyordu. Bence yanlış düşünüyor ama sizin de fikrinizi almak istedim. Bu benim için çok önemli:) ikincisi ise üniversitenin son sınıfımda başvuru yapılıyor mu? Ben yapılıyor diye duydum ancak Kore kültür merkezinde(yanlış hatırlamıyorsam) Ağustos ayına kadar kesin mezun olunacağına dair belge istiyorlarmış. Ama başvurular şubat ayında başlıyor o zamana kadar vizeleri daha yeni vermiş olurum... bana yardım etsen etsen sen yardım edersin İrem Abla... O kadar çok araştırdım ama hiç bit yerde birşey bulamadım. Bloğundaki yorulmaları bir süre sonra cevaplamamışsın. Umarım benim yorumumu görür ve cevap verirsin. (Bu sırada bloğunda yeni bölümleri sabırsızlıkla bekliyorum 😄😊🤗)

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. Çok güzel bir blogun var. 23 yaşındayım ve 4 senedir kore hayali kuran biri için yazdıklarını okumak çok güzeldi. Üniversite yıllarımı iyi değerlendirebilseydim ki yinede gidemezdim maddi durumdan dolayı yani hep istedim. Şimdi atanmayı bekleyen bir hemşireyim. İnşallah atanıp maaşımı almaya başlarsam kore hayalimi gerçekleştireceğim. Senin blogundan çok yardım göreceğimi düşünüyorum. Tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  33. İremcim merhaba:)Öncelikle yazılarını çok beğenerek okudum ve sana teşekkür etmek istedim.Lakin merak ettiğim birşey var...Yüksek lisans sonrası planların ne acaba?Korede kalıp çalışmayı düşünüyor musun?Duyduğum kadarıyla üniversiten ve profesörlerin iş bulumunda yardımcı oluyorlarmış.Chung-ang sahne sanatları yüksek lisansı istiyorum fakat oradaki bu konuda iş imkanları nasıl olur bir fikrim yok.Yardımcı olursan ve cevaplarsan çok sevinirim.Öpüyorum kocaman :)

    YanıtlaSil
  34. Irem ablacım umarım görürsün. Merak ettiğim bir şey var. Kaç dil biliyorsun acaba?

    YanıtlaSil
  35. Kore ile ilgili yazıları okurken çok imreniyordum. 2014 yılından beri birçoğunuz gibi benim de hayalim Kore. Sonunda gitmeye gün sayıyorum. Bloğuma göz atın :)

    YanıtlaSil
  36. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  37. Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
    Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

    NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  38. Bu kamuoyu için bir duyuru, biz böbrek almak ve hastalarımızı kurtarmak için farklı böbrek bağışçılarıyla çalışmak istiyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçin. hastamıza böbrek bağışı için eşleşme ve her ödülü büyük ödüller bekliyor.
    E-postamızda bize ulaşın: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
    veya whatsapp bize ulaşın: +1(515)293-5520

    YanıtlaSil
  39. Bir işletme kredisi, kişisel krediler, konut kredisi kredileri, araç kredileri, öğrenci kredileri, konsolidasyon için teminatsız krediler, proje finansmanı vb. Mi arıyorsunuz? Kredi için doğru çözümleriz! Şirketlere ve bireylere% 2 faiz oranı düşük ve uygun fiyatlı krediler sunuyoruz. Bu nedenle, acil ve güvenli bir krediyle ilgileniyorsanız. Daha fazla bilgi için, lütfen bugün bize e-posta gönderin: Via: Elegantloanfirm@hotmail.com.

    YanıtlaSil
  40. Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
    Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil
  41. Benim adım Rusya'dan Bayan Nadia Albert, Ve ben bugün Kredi ödünç alan Bay Russ Harry'nin yardımıyla mutlu bir kadınım. Kredi arayan herkesi bu Kredi şirketine yönlendireceğim. Bana ve aileme mutluluk verdi, 2 çocuklu bekar bir anne olduğum için hayatımın her yerine başlamak için 500.000,00 dolarlık bir krediye ihtiyacım vardı. 500.000,00 ABD Doları, düşük bir oranda. O, Tanrı'dan korkan bir adamdır, eğer krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi geri ödeyecekseniz lütfen onunla iletişime geçin E-posta yoluyla Elegantloanfirm@hotmail.com / Whatsapp numarası + 393511617486

    YanıtlaSil
  42. Bu Mayo Clinic tarafından yapılan genel bir kamu duyurusudur ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
    mayocareclinic@gmail.com
    Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garantilidir.
    Lütfen daha fazla bilgi için bize bir e-posta mesajı gönderin.

    YanıtlaSil