4 Ocak 2015 Pazar

Kore'ye Gitmek İstersek...

"İrem Hanım, böyle anlatıyorsun iyi hoş da, söyle bakalım bize kaç para lazım gitmek için?" dediğinizi duyar gibiyim.
Tabii ki en çok merak edilen şey, Kore için bize kaç para lazım ve nerede kalmalıyız.
Şimdi arkadaşlar, ufak bir kötü haberle başlayacağım fakat bu sizi korkutmasın. Kore'ye gitmek için çok para lazım. Fakat bu çok kime göre çok tartışılabilir. Eğer babanız "tabii kızım al sana beş bin lira" diyebiliyorsa, şimdiye kadar gitmediniz de bu yazıyı mı okuyorsunuz allaseniz?!
Hiçbirimizin ailesi tek seferde -eski parayla- milyarlar veremediğine göre, öncelikle yapmamız gereken biriktirmek.
Uçak fiyatlarından başlayacak olursam, fiyatlar 1.400 liradan başlıyor. En geç 4 ay öncesinden planlarınızı yapıp almanızda fayda var. Aksi takdirde 2.000-2.500 lira kadar vermeniz gerekecektir. Hatta aktarmasız gitmek istiyorsanız bu fiyat yakın tarihte 6.000lere kadar çıkıyor. Aktarmasız giden firmalar THY ve Asiana Havayolları. Qatar, Emirates, Aeroflot gibi şirketler ise aktarmalı olarak gidiyor. Net bir fiyat istiyorsanız 1.500 lirayı uçak için bir köşeye ayırın derim.

Hongdae'deki Şirin Evim ve Arkadaşım hehe
Aylık kira: 6.500lira(Coffee Prince kafesine komşu)
Hallettik mi bunu? Sıra nerede kalacağımızda. Birçok kişinin cep yakan fiyatlardan dolayı arkadaş veya tanıdık ailelerin evinde kaldığını biliyoruz. Fakat bunun Kore'de yapılacak büyük bir yanlış olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarınızı ziyaret edin, onlarda kalın fakat kendinize ait bir oda veya evin olması inanın 10kat daha keyifli. Eğer maddi durumunuz yetecekse ev kiralamanız önerebileceğim en iyi şey. Fakat ev kiralamak tam bir çılgınlık çünkü kiralar 3-4bin liradan başlıyor. Evet sadece başlıyor. Tabii ben size İtevon, Hongde, Dongdemun, İnsadong, Gangnam gibi ünlü ve Seul'de bulunan yerlerden söz ediyorum. Bunlardan uzakta kalalım derseniz de, çok bir anlamı yok açıkcası. Ev kiralarsanız tamamen özgür ve rahat bir tatil yaşarsınız. Ayrıca arkadaşlarınızı çağırıp ev partileri yapmanız da mümkün olabilir. Asla başkasının evi gibi olmayacağından eminiz en azından.
Ama derseniz, "İrem Hanım o kadar paraya Avrupa turu yaparım", o zaman yurtları önerebilirim. Bunlar da bir odada karma şekilde insanlar, yalnız kızlar/erkekler, kişi sayısı veya özel oda gibi farklı özelliklere göre fiyatlanıyor. Aradığınız özelliklere göre fiyatlara bakarsınız ki bunlar da aşağı yukarı aylık 1.000lira.
Eğer kalabalık gidiyorsanız, iki üç arkadaşınız varsa kişi başı bin'er liraya yurtta kalacağınıza ev tutup keyfini çıkarmanızı öneririm. Bunu nereden nasıl yapacağız derseniz, ben genelde Google'da aratarak rastgele sitelerden bakıyorum ama booking.com sanırım bunların içinden en iyisi.
Oops, bir sorun daha var. Biraz İngilizceniz olması gerekiyor. Hem ev ararken hem de ev sahibiyle iletişime geçmeniz gerektiğinde İngilizce konuşmanız gerekecek. Beğendiğiniz evi/yurdu/odayı bulduğunuzda da, ev sahibine sitede belirtilen yerden mail atmanız yeterli. En geç 24 saat içinde geri dönüş yapıyorlar. Pazarlık yapın, az da olsa indirim yapılıyor. Kapora/ön ödeme, adı her neyse, Kore'de bulunan bir arkadaşınız geçici olarak ev sahibine ödeyebilir ya da bankalar sizi bekler(ama para transferinde 80lira kadar para ödüyorsunuz. Fedakar bir Koreli arkadaş bulmanız daha iyi olur. Kore'ye gittiğinizde borcunuzu ödersiniz.) Ben öyle güvenemem internetten ev kiralamaya falan, demeyin. Güvenin. Kore, bu konuda çok güvenli bir ülke. Ayrıca ev sahipleri isterseniz size rehberlik bile yapıyor. Oldukça da kibarlar. Sizi yemeğe götürmeyi teklif ederlerse korkmayın, yemek ısmarlamak Koreliler için misafirperverlik göstergesi.
Yatağım(evim iki odalıydı, diğeri
çift kişilik yataklı)
Evi de hallettik mi? İki önemli ve pahalı iş bitti. Kore, çok pahalı bir ülke değil. Tabii takıldığınız yerler çok önemli. Her gün Gangnam'da gezerseniz tabii ki çok para harcarsınız. Fakaaaat, Türk lirasının düşük olmasından dolayı bu aralar pahalı bir ülke olduğunu söyleyebilirim. Çünkü Kore Won'u(para birimi) dolar ile eşit değerde. Ve biriktirdiğiniz parayı ikiye bölerek düşünmeniz gerekiyor. Bundan sonraki hesaplama size kalmış. 15 gün mü 30 gün mü kalacaksınız, her gün ne yeyip ne içeceksiniz siz biliyorsunuz. Yemek fiyatları ortalama 8liradan 40liraya kadar. Ama sokak satıcısından 2liraya kimbab alıp da yerim derseniz, siz bilirsiniz. Ya da hazır ramyun alın paranız cebinizde kalsın, mis.

Ben ne kadar harcadım? 
Ben gittiğimde Türk lirası bu kadar düşük değildi, o zamana göre her şey dahil bir ayda 6.000lira harcadım. Ve çok gezdim çok yedim içtim. Yani bu para size fazla fazla yeter.di. Won'un yükselmesiyle şimdiki durum ne bilemeyeceğim. Ama sanmıyorum ki herkes benim kadar saçma savursun, yine bu civarda bir miktar size yetecektir. Bir aydan az kalacaksanız da tabii ki daha az parayla bu işi halledebilirsiniz.
6bin'i nerden bulacağız? Bulun arkadaşlar. Çok istediğiniz bir şey için savaşmasını öğrenin. Hehe çalmayın tabii de..biriktirin. Bir sene, iki sene... Bu kadar zamanda kesinlikle biriktirebilirsiniz.

Ailem? Tüm aile bireylerini vurun :) Yok hayır, bu kez de Kore'ye girişiniz engellenir.
İzin almak için elinizden geleni yapın. Her gün bu konudan bahsedin. Onları ikna etmeye çalışın. Mantıklı sebepler sunun, güven verin. İlla banane gideceğim falan şeklinde değil, onları huzurlandıracak şeyler söyleyin. Ve vazgeçmeyin. Çok kez karşı çıkacaklar. Ama paranızı biriktirdiğinizde ne kadar istediğinizi anlayacaklardır. Sabredin. Belki de doğru zaman bu değildir. Henüz lisedeyseniz, aileniz haklı diyebilirim. Biraz büyümeyi bekleyin. Böylece daha da keyif alacaksınız emin olun.

Şimdilik yapmanız gerekenler bunlar. Sorularınız varsa burada sorabilirsiniz, yorumlarınızı inceleyip cevaplıyorum. Bu blogu interaktif, karşılıklı soru cevap şeklinde kullanabiliriz, bundan çekinmeyin.
Bu zorlu yolda hepinize kolaylıklar diliyorum.

Şimdiden iyi yolculuklar!

326 yorum:

  1. Merhaba İrem abla :) Yazın gayet açıklayıcı olmuş. Benim sana bir kaç sorum olacaktı. Seuldeki tek kişilik dairelerin aylık fiyatları ortalama ne kadar? Birde kalacak yer olarak guesthouse eve gore aylık fiyatları daha uygunmus. Guesthouselar hakkında bir fikrin var mı bilmiyorum ama guesthouselarda mutfak ortak kullanım alanı oluyormus. Kendimize ait odamızda da banyosu içinde artı ısıtma, klima, wifi, kablolu tv dahilmiş. Evden rahat olmasa da yurda göre guesthouselarda kalmak daha mı rahat ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Feyza :)
      Bahsettiğim evler de guesthouse olarak geçiyor. Anladığım kadarıyla ortak banyolu evlerden söz ediyorsun. Her odada başka müşteri kalıyor ve banyo-mutfak ortak kullanılıyor. Bazı evlerin odasında da banyo olabiliyor tabii.
      Doğru duymuşsun, bu oda kiralanan evler benim bahsettiğim evlerden daha ucuzlar ve yurttan daha rahatlar tabii ki. Birçok turist bu yöntemi tercih ediliyor. Bence de tek başına seyahatte akıllıca bir seçim.
      Bu odalar nadir olarak 900* liraya, genelde 1100* ve üzeri şeklinde sıralanıyor. Bu tabii aylık fiyat. Evlerin imkan ve konumlarına göre fiyatlar artıyor. 1200-1500-2000 ve 3000 diye evlerin kalitelerine göre ortalama fiyatlar var.

      'airbnb.com' bu anlamda sana yardımcı olabilecek çok güzel bir site. Göz atmanı tavsiye ederim.
      Görüşmek üzere^^

      Sil
    2. Merhabalar irem abla ben 9 sınıfa gidiyorum ve son zamanlarda güney kore çok ilgimi çekti.Benim sorum şu sence günde ne kadar para kenara ayırırsam üniversite zamanımda güney korede olma şansını yakalayabilirim???
      Bir de domuz eti yeme korkusu vsr içimde oralarda bizim yediğimiz yiyecek türlerinden var mı???
      ��

      Sil
    3. aynen bende de domuz eti korkusu var ve ben de seneye 9 olacağım cidden günde kenarımıza ne kadar para atmalıyız

      Sil
    4. Merhaba irem abla 2 arkadaş koreye 1 aylığına gitsek kendimize ait bir ev tutsak uçak biletleri dahil ne kadar olur sence? Lütfen cevap veriri misin?😊

      Sil
    5. merhaba irem abla ben 2 arkadaşımla birlikte korede üniversiteyi okumak istiyorum ne yapmalıyım ne kadar harcarım


      Sil
    6. merhaba irem abla ben 2 arkadaşımla birlikte korede üniversiteyi okumak istiyorum ne yapmalıyım ne kadar harcarım


      Sil
    7. Merhaba benim adım Los Angeles, ABD'den Cassandra Horan. Bayan Susan James Loan Firml'a çok teşekkür ederim, bana 26 Kasım 2017'de 50.000.00 dolarlık bir Xmas kredi fonu hediye ettikleri için, internet hoodlums'tan başka üç internet kredi veren tarafı tarafından aldatılmasının ardından teşekkür etmek istiyorum. Bu medyayı, Xmas kredisine veya bugün başka bir kredi türüne ihtiyaç duyan herkesi e-posta yoluyla onlara hızlı bir şekilde tavsiye etmek için bugün kullanmayı da isteyeceğim: susanjamesloanfirm
      07@outlook.com veya susanjamesloanfirml07@gmail.com veya Web Sitesi: https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet koreye gelmek için para çok lazım.
      Yani kore çok pahalı ya.
      Bende Türkiye'ye gitmek istiyorum bidaha.
      Ama uçak çok pahalı...ㅜㅜ

      Sil
    2. Merhaba. Evet ne yazık ki çok pahalı. Ama para biriktirirseniz tekrar gelebilirsiniz^^
      Yes, its quite expensive. But if you really want, you can save money and come again^^

      Sil
    3. Şimdi orda evi kiralamak yerine komple satın alsak ne kadar dır acaba

      Sil
  3. İrem abla ben 9. sınıfım .Annnemlere her bu konuyu açtığımda bana Kore'ye gidip kedi köpek yiyerek mutlu mu olacaksın diyorlar espirili bir şekilde ve sanırım birazcık dalga konusu haline gelmiş olabilirim :D Bu ön yargılar nasıl yıkılır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Yardımcı Olayım.Ailene Güney Kore nın iyi yanlarını da söyle.Ama öğrenciler için pek iyi bir yanı yok diyebiliriz :D

      Sil
    2. Ben Yardımcı Olayım.Ailene Güney Kore nın iyi yanlarını da söyle.Ama öğrenciler için pek iyi bir yanı yok diyebiliriz :D

      Sil
  4. İrem abla ben 9. sınıfım .Annnemlere her bu konuyu açtığımda bana Kore'ye gidip kedi köpek yiyerek mutlu mu olacaksın diyorlar espirili bir şekilde ve sanırım birazcık dalga konusu haline gelmiş olabilirim :D Bu ön yargılar nasıl yıkılır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah evet her evde bu konu biraz espiri konusu oluyor sanırım. Bizimkiler bana ne şakalar yapıyorlar duysan çok gülersin :D
      Eğer Koreli arkadaşlar edinip evine davet edersen ve onların Korelileri yakından tnımalarını sağlarsan, en kestirme yol olur diye düşünüyorum. Gözleriyle gördükleri ve iyi insanlar olduklarına inandıkları zaman ön yargıları kırılmaya başlayacaktır.
      Bunu yapma şansın yoksa, onlara sürekli Kore'den ve Korelilerden bahsedebilirsin. Sürekli iyi yönlerini anlatıp bir şekilde onları buna ikna edebilirsin. Sadece sohbet eder gibi anlatman yeterli. Mesela bir şey gördün, "aa bu Kore'de de böyleymiş" şeklinde kısa kısa bilgilerle alttan alttan akıllarına işleyebilirsin ehehe.
      Bunun dışında, her giden kedi köpek yemiyor. Koreliler de yemiyor. Ayrıca oraya birçok ülkeden Müslüman turist gidiyor. Yani ailenin bu konuda endişelenmesine gerek yok. Çok güzel yiyecek şeyler bulabilirsin.
      Tam olması gereken yıldasın. İki sene içinde Kore'ye pekala gidebilirsin. Hem para biriktirmek için hem de onları ikna için yeterli zamanın var. Şimdiden çalışmalara başlamanı öneririm. Mutlaka ikna olacaklardır. Ayrıca yoldaş bir arkadaş bulman da çok iyi olur. Güvenle seni gönderebilirler böylece.

      Sil
    2. irem hanım şimdi değil de 7 yıl sonra gıtmeye kalksak tahmınen ne kadar gıder yanı 1 haftalık i,çin 2 kişi ama ???? cevap verırsenız ıyı olur

      Sil
  5. merhabalar :) biz bir arkadaşımla gitmeye karar verdik 5.000 tl ayırmaya karar verdik. yol parası dahil. 1 hafta-10 gün kalmayı planlıyoruz. turlarla gitmek istemedik açıkcası haritalrla kendimiz keşfetmek istedik. çat pat biraz ingilizcemiz var. 2015in sonlarında ekim kasım veya aralıkta gidip 2016 ocakta dönmeyi düşünüyoruz. bize önerebileceğiniz ucuz konaklama yerleri tavsiye ettiğiniz restoranlar veya bilmemiz gereken herhangi bir şey var mı :) koreye giden tanıdıklarımız olmadığından dolayı sürekli blog okuyorum. sizin gibi insanların tavsiyelerini almak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Yasemin :)
      Belirttiğin miktar 10 gün için yeterli olacaktır. Uçak biletine ne kadar harcadığın da önemli ama yine de yeterli bir miktar.
      ucuz konaklama için airbnb.com adresini incelemeni öneririm. orada her çeşit ve her fiyatta yer bulman mümkün. tavsiyem backpackers'lara uygun guesthouse'ları incelemen. Mesela bir evin odalarında ayrı ayrı konukların kaldığı tarzdaki evler. ucuz ve güzel bir deneyim olacaktır. bunun dışında dorm'lar var. aynı odada 4-6 kişinin kaldığı yurtlar. bu daha az konforlu ama daha ucuz olabilir.
      hongdae-itaewon-dongdaemun-insadong gibi yerler turitler için pek çok alternatifin bulunduğu yerler. gezmenizi öneririm. Noona Holdak iyi tavuk, Mr. Pizza iyi pizza, Taco Bell ucuz fast food, kalan tüm geleneksel sokak lokantaları da iyi Kore yemekleri için uygun yerler. Ama adını söylediğim turistik bölgelerdeki restoranlar tabii ki bir miktar daha pahalı.
      Kış dönemi gideceğiniz için barların bir kısmı kapalı olabilir. Bunun için Gangnam'dakileri tercih edebilirsiniz, açık olacaklardır(ama daha pahalılar).
      Hongdae'de çok güzel butikler var, ayrıca Myeongdong tam bir alışveriş semti. 24 saat dükkanlar açık. Bolca alışveriş yapabilirsiniz.

      Şimdilik aklıma gelenler bunlar, keyifli tatiller dilerim ^^

      Sil
  6. Merhabalar
    Yüksek lisans bursu mülakat ve başvuru surecini anlatan bir yazı yazarsaniz çok memnun olurum. Bende daha önce kültür bursunu kazanıp Koreye gitmiştim ama şu an rekabet iyice artmış gibi. O yüzden çok merak ediyorum bu seneki ortamı.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar
    Yüksek lisans bursu mülakat ve başvuru surecini anlatan bir yazı yazarsaniz çok memnun olurum. Bende daha önce kültür bursunu kazanıp Koreye gitmiştim ama şu an rekabet iyice artmış gibi. O yüzden çok merak ediyorum bu seneki ortamı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Şerife!
      Sınav haftam biter bitmez bununla ilgili bir yazı paylaşacağım.

      Sil
  8. Merhabalar ben Hakan
    Korede eğitim almayı düşünüyorum üniversiteler ilgili bilginiz var mıdır? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar ben Hakan
    Korede eğitim almayı düşünüyorum üniversiteler ilgili bilginiz var mıdır? Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hakan!
      Öncelikle ne eğitimi almak istiyorsunuz? Bizde olduğu gibi her üniversitenin iyi olduğu bölüm farklı. Ama akla ilk gelen Seoul National, Yonsei, Korea, Kyung Hee Üniversiteleri oluyor. Özellikle SNU ve Yonsei dünya çapında çok iyi okullar.

      Sil
  10. Merhaba irem abla sana bir kac sorum olacaktı ben üniversiteyi kore de okumak istiyorum ama kore deki üniversitelerde rehabilitasyon öğretmenliği bölümü varmi? Birde topik sınavında lisede gördüğümüz konularmi çıkacak? bunlar hakkında bir fikrin varmı😊

    YanıtlaSil
  11. Merhaba irem abla sana bir kac sorum olacaktı ben üniversiteyi kore de okumak istiyorum ama kore deki üniversitelerde rehabilitasyon öğretmenliği bölümü varmi? Birde topik sınavında lisede gördüğümüz konularmi çıkacak? bunlar hakkında bir fikrin varmı😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ayşenurcum^^
      Kore'deki tüm bölümleri bilmem mümkün değil. İnternetten ingilizce araştırırsan ulaşabilirsin diye düşünüyorum. studyinkorea.go.kr web sitesi işini görür diye düşünüyorum.
      Topik sınavı ise Korece dil sınavı. Lisede ne gördüğünüzü bilmiyorum ama sanırım sınavın ne olduğunu bilmiyordun. Sınavın bir çok aşaması var. seviyene göre seçiyorsun neye gireceğini. hepsinde sorulan şeyler farklı işte. herhangi bir İngilizce sınavı gibi düşün.

      Sil
  12. Merhaba irem abla önümüzdeki yıl liseden mezun oluyorum ve yazınada arkadaşımla birikte 2 haftalık bir tatil planlıyoruz koreye ailelerde sıcak bakıyorlar ve 5-6 bin bir miktar belirledik herşeyi araştırıp şimdi benim asıl sorum şu olcak önümüzdeki yaz 18 olcaz ve korenin reşit yaşı bizimle aynı değil acaba herhangi birşeyde sorun yaşabilirmiyiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Canan'cığım :)
      Kore'nin reşit yaşının kaç olduğunu bile bilmiyordum. Yetişkinlerin gittiği bazı yerlerde mutlaka pasaport kontrolü yapılıyor ama her yerde bu hassasiyetin gösterildiğini sanmıyorum.
      Hiç böyle bir konuda düşünmemiştim açıkcası. Yine de zannetmiyorum sorun yaşayacağınızı :)

      Sil
    2. merhaba irem abla çok merak ettiğim bişeyi sorcaktım biz arkadaşımla şuan marmara üniverstesinde okuyoruz üniverste bitince korede ikinci bir üniverste okumak istiyoruz şuan ingilizce ve korece kurslarına gidiyoruz benim merak ettiğim orda çalışmamıza izin varmı

      Sil
    3. Merhaba canım,
      Kore'de öğrenci olduktan en az 6 ay sonra çalışma imkanı buluyorsunuz. Bunun sebebi en az 6 aylık bir Korece istemeleri. Eğer zaten yüksek bir topik puanınız varsa bu durum değişebilir. Ve günlük en fazla 5 saat olmak üzere maksimum 1 sene çalışma izniniz oluyor. Bu öğrenci çalışanlar için resmi olan kurallar.
      Risk alırsanız kaçak olarak Türk restoranlarında çalışabilirsiniz. Kore iş yerleri bu riske pek girmiyor.

      Sil
    4. teşekkür ederim irem abla

      Sil
  13. Merhaba irem abla ben 10.sinif aşçlik bölümü ola bi liseye gidiyorum acaba korede
    aşçilik bölümü olan üniverste varmi varsa acaba hangi üniverste şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
  14. Merhaba irem abla ben 10.sinif aşçlik bölümü ola bi liseye gidiyorum acaba korede
    aşçilik bölümü olan üniverste varmi varsa acaba hangi üniverste şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
  15. Merhaba irem abla ben 10.sinif aşçlik bölümü ola bi liseye gidiyorum acaba korede
    aşçilik bölümü olan üniverste varmi varsa acaba hangi üniverste şimdiden teşekürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ceyda'cığım :)
      Açıkçası aşçılık bölümü olan üniversite var mı bilmiyorum. Ama tahminimce mutlaka vardır. Çünkü Kore'de yemek kültürü çok önemli ve gelişmiş. İngilizce olarak internette araştırma yaparsan sorularına cevap bulursun diye düşünüyorum.
      Sevgiler :)

      Sil
  16. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ben mert

    Bir şey danışacaktım Kore'de öğrencilere en uygun şehir sizce hangisi ve işsizlik oranı fazlamı işsizlik var mı ? biraz değişik bir soru oldu ama şimdiden teşekkürler iyi günler ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mert,
      Seoul disinda her yer ogrenciler icin uygun cunku Seoul pahali bir sehir. Ben bir seneligine İncheon'dayim ve sanirim en uygun yer burasi. Cunku hem buyuk sehir, hem ucuz hem de her sey var.
      Kore'de nitelikli issizlik var. Her is arayan ufak da olsa is buluyor ama iyi iste calismak icin rekabet buyul. O yuzden issizlik var denilebilir cunku ulke nufusu buyuklugune gore cok fazla.

      Sil
    2. İrem abla çok teşekkürler cevap verdigin için cidden suana kadar gordugum en iyi bloglardan birisi ciddiyim senin sayende kore tanima fırsatı buldum.Bu arada oraya gelebilirsem hangi universiteyi secmeliyim incheon'da bildiginiz guzel bir üniversite varsa soyliyebilir misiniz(dil bolümü okumayı düşünüyorum) umarim fazla gevezelik etmemisimdir. :)

      Sil
    3. Rica ederim ablacım, böyle düşünmene çok sevindim :)
      Incheon'da benim şu an bulunduğum Inha Üniversitesi en iyi üniversite. Burayı seçebilirsin bence. Yine şehir olarak hem güzel hem ucuz bir yer istersen Daejeon da iyi diyorlar. Orada üniversite ismi bilmiyorum ama internetten minik bi araştırmayla bulabilirsin :)

      Sil
  18. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba irem abla ben lise son sınıf öğrencisiyim korede üniversite okuma olayı nasıl oluyo tercih işleri filan bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kgsp yazılarımda bu konuyla ilgili bildiğim tek yolu anlattım ablacım. burs dışında başka başvuru yöntemi bilmiyorum. sanırım üniversiteler belli dönemlerde başvuru kabul ediyor, o dönemleri yakalamak lazım. koreye belgeler göndermen lazım falan. onlar incelendikten sonra seni arıyorlar. bu, burs dışındaki diğer yöntem

      Sil
  20. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar :) Ben ve arkadaşım 2 haftalığına seul gezisi planlıyoruz. Açıkçası uçak biletleri ateş pahası ancak endişe ettiğimiz başka bir konu var o da kalacak yerler araştırdigim ve okuduğum kadariyla oda yurt vs gibi benzeri yerler var. Otel adına bildiginiz bir yer var mı acaba ? 2 kişi ucak biletleri dahil 10 bin liraya bu işi kapatabilir miyiz 😊 şimdiden Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarı ile couchsurfing diye bir site var.Burada ücretsiz bir sekilde konaklıya biliyorsun rezervasyon falan yaptirman gerekiyor diye biliyorum sadece.Her neyse bu arada İrem ablanin önerdiği bir yer vardı ''airbnb.com'' diye.Burada oda kiraliyorsun bir göz at derim. [Bu ara da konuya direk atladım ama.]

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim Sağolun

      Sil
  22. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  23. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  24. İrem abla,bir sorum daha olacaktı.Kore vatandaşlığı kaç senede alınıyor ve ben oraya öğrenci olarak geldiğimde 4 sene okumak için mesela diyelim Kore vatandaşlığı 3 senede alınıyor,3.senemde direk alabiliyorum muyum?

    YanıtlaSil
  25. Merhaba İrem abla. Ben burada Kore Dili ve Edebiyatı okuyup eş zamanlı olarak sertifikalı kurslara başlamak istiyorum. Öncelik olarakta aşçılık ve pastacılık. Benim sorum bu sertifikaların uluslararası arası geçerliliğini bilmiyorum. Bu şartlarda olmasa da bu tür sertifikalar Kore de yarar sağlar mı? Ve önceliğim pasta ve yemek orada tutar mı?

    Not: Türk mutfağı Avrupa mutfağı ve tabiki Asya mutfağı istediğim öncelikli kurs

    YanıtlaSil
  26. @Unknown,

    İrem Abla,@ceydabozkurt'un sorusuna cevabı vermiş.''Merhaba Ceyda'cığım :)
    Açıkçası aşçılık bölümü olan üniversite var mı bilmiyorum. Ama tahminimce mutlaka vardır. Çünkü Kore'de yemek kültürü çok önemli ve gelişmiş. İngilizce olarak internette araştırma yaparsan sorularına cevap bulursun diye düşünüyorum.
    Sevgiler :)''

    YanıtlaSil
  27. Meraba İrem abla ben Sena bu mesajımı cevaplarsanız çoook sevinicem.Öncelikle Koreye gitmeyi çok istiyorum fakat korece bilmiyorum sana sorum Kore de ingilizce konuşsak bir sorun olur mu

    YanıtlaSil
  28. Bi sorum daha olucak Korece öğrenmek zor mu

    YanıtlaSil
  29. cevaplarsan çok memnun kalırımk seni instagram dan takip ediyorum :)

    YanıtlaSil
  30. Merhaba Sena Nur,
    Sana yardim edeyim öncelikle kore zor bir dil değildir.Nedeni ise ayni dil ailesinden olmamiz ayni cumle yapisina sahip olmamiz. [Özne-Nesne-Yüklem] sıralaması ile cumle kuruluyor.Tabiki her dilin zorluklari var,bence alfabeyi öğrendikten sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyor.İngilizce ile de gidebilirsin ama korece bilmen daha yararli sonucta arkadaşlarınla gezerken sonucta kendi dillerini kullanmak isteyecekler o yuzden bu arada ingilizce onemli baya cunku egitim gorurken iki dil var diye biliyorum biri ingilizce biri korece.Benden bu kadar yardımcı olduysam ne mutlu bana^^

    YanıtlaSil
  31. 2 arkadas kisi basi 10.000 tl ile gitsek nekadar kalabiliriz seul da yeterli gelirmi bu para HyunA Yi gormeyi Cok istiyorum :D

    YanıtlaSil
  32. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  33. Merabalar irem hanım size benim de bi kaç sorum olacak ben de Korece bilmiyorum ama bi kaç tane basit kelimelerine aşinalığım var azdan Çoktan... Koreye gitmeyi çok fazla istiyorum ve gidersem 1 hafta gibi bi süre kalmayı planlıyorum... tek Başıma hiç Kore bilmeden sizce kalabilir miyim 1 hafta gibi bi sürede herşeyi konaklamayı yemeyi içmeyi halledebilir miyim ... Bi de orda bir Türk Tercüman bulmak kolay mı.. Ve en az ne kadar ödeme yapmamız gerekiyo... Lütfen bilgilendirme yaparsanız çok mutlu olurum.. Son olarak 1 hafta gibi sürede Gidiş Geliş ve pasaport işlemleri de dahil ne kadar birikim olması Şart ve de pasaport alırken illa bi onay alınarak mı Koreye giriş sağlanıyo... Lütfen lütfen lütfen dönüş yaparsanız çok mutlu olurum... Şimdiden teşekkürler... Son olarak kapalı insanlara karşı Bakış açıları nasıl... Önyargı içinde bakıp dışlama olabiliyor mu...

    YanıtlaSil
  34. İrem ablacım ben 10.sınıfım bu yaz illerde korede okuyabilmek için çalışıp para biriktirmeye başlıcam bu konuda çok şükür ailem izin veriyor yani destekliyor tabi ablamında koreyi sevmesinin katkısı büyük ben çocuk gelişim okuyorum üniversite olarak Ankara kore dili ve edebiyat bölümünü kazanmak istiyorum lise bölümümle kore dili edebiyat bir arada oluyor diye biliyorum ama tam bilgim yok lise 4 de ingilizce ve korece kursuna gitmeyi düsünüyorum Topik sınavı ve diğer aşamalarda daha iyi olması için aklımda çok sorular var ve hangisinden baslıcam bilemiyorum seni tüm hesaplarından severek takip ediyorum bu uzun yazıyı sabırla okuduğun için teşekkür ederim güzel unnim ~sarange~

    YanıtlaSil
  35. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  36. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  37. ırem abla ben oncelıkle lıse 3. sınıfım korelılerı cok merak edıyorum ve sureklı kore muzıklerı dınlıyorum yanlıs anlasılmak ıstemem ama kore kızları cok guzel oluyo ve bende korelı erkeklerı kıskanmaya bıle basladım bende en yakın zamanda koreye gıtmek ıstıyorum ama aılem bu duruma ne der bılmıyorum ve abla sana bısey sormak ıstıyorum korelıler bu kadar nazık ve ıyı nıyetlılermı acaba ben bı arkadasımla bu konuyu konustum oda korelıler pıs dedı ama ben ınanmıyorum bılgılendırdıgın ıcın tesekkuer ederım hem dunya bı tek turkıyede gecmez dımı abla gezıp gormek lazım baska ulkelerı :D

    YanıtlaSil
  38. Güney Kore hakkında yapılan blogların içinde en favori bloğum burası, yardımcı olduğun için teşekkürler. Ama bir şey soracağım, belirttiğin uçak fiyatları gidiş- dönüş mü?

    YanıtlaSil
  39. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  40. merhaba irem abla ben kader küçüklüğümden beri koreliler le ilgileniyorum ve senin dediğin ve yayınladığın bilgiler çok hoşuma gidiyor.ben korede tercümancılık yapmak istiyorum ve bu konuda ailemden çok büyük bir destek alıyorum seninde dediğin gibi koreye gidinece bir arkadaşın yanında kalmam lazım ama benim bir arkadaşım yok yurt yada otellerde kalmak zorundayım fiyatlarını söylediğine göre pahalı görüküyor. hayatımın devamını korede geçirmekte istiyorum birde ev fiyatlarını öğrene bilir miyim ?şimdilik sorum bu kadar aklıma takılan soruları sormak için san abaşvuracağım teşşekürler

    YanıtlaSil
  41. Merhaba; 10 günlük bir Kore tatili planlıyorum ve Seulde kalmayı düşünüyorum. Kalacak yerleri araştırıyorum ancak hangi semtler daha güvenli,merkezi ve ulaşımı kolay,eğlece ve alışveriş merkezlerine yakın bilmediğim içi karar veremiyorum. Öneride bulunursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  42. Merhaba; 10 günlük bir Kore tatili planlıyorum ve Seulde kalmayı düşünüyorum. Kalacak yerleri araştırıyorum ancak hangi semtler daha güvenli,merkezi ve ulaşımı kolay,eğlece ve alışveriş merkezlerine yakın bilmediğim içi karar veremiyorum. Öneride bulunursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  43. Merhaba,
    Yazınızı okudum ve bir fikir edinmek adına çok yardımcı oldu. Teşekkürler.
    Benim sorumsa şu : Peki 1 ay gibi bir süre kalmak için asgari ne kadar harcayabiliriz? Mesela yemek konusunda çok sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum çünkü oraya gezmeye gidiyorum ancak kalacak yer problem. Mesela aylık 800-900 TL'ye denk gelen bir daire kiralayabilirsem harcamalar dahil ne kadar tutar?
    Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  44. merhaba.
    ben mayıs ayında 10 dan 20 gün gibi koreye gitmek istiyorum ama beraber gidebilicek arkadaşlar arıyorum kendime kendine gezi planı yapan yanına arkadaş arayan varsa bana haber versin
    bu arada 35 yaşında bayanım evliyim ama eşim gelemiyor tercihim bayan arkadaşlar ve biraz bilgili olursa süper olur

    YanıtlaSil
  45. İrem abla merhaba korede seulde yada seul gibi baska ilde satilik ev fiyatlarini biliyor musun

    YanıtlaSil
  46. irem abla eyer korede arkadaşımız yoksa tek gitmek istediyimiz için orada yalnız kalırmıyız yani demem o ki orada iyi arkadaşlar bula bilirmiyiz bizi sıcak karşılarlarmı benim en büyük hayalim koreye gitmek ve orada yemeklerin içinde ne oldugunu bilmeden yani haram mı haram deyilmi oldugunu bilmeden nasıl yemek yiyecegiz bu arada bilgilerin için teşekkürler

    YanıtlaSil
  47. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim sorum bende Yeni Medya öğrencisiyim. Yüksek lisansı Kore de yapabilmek için ne yapmalıyım? Siz nasıl başvuru yaptınız?

    YanıtlaSil
  48. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Benim sorum bende Yeni Medya öğrencisiyim. Yüksek lisansı Kore de yapabilmek için ne yapmalıyım? Siz nasıl başvuru yaptınız?

    YanıtlaSil
  49. Merhabaa ben 11. sınıf öğrencisiyim. Üniversiteyi Kore'de okumak istiyorum. Ailem bunu dalga konusu olarak görüyor ve bana şıpsevdisin iki gün sonra da şuraya gidicem diye yanımıza gelirsin diyolar ama ben gerçekten gitmek istiyorum. Zengin bi tanıdığımızdan burs alıp gitsem bi yılda en fazla ne kadar para harcarım. Zaten ilk yıl yurtta kalmayı planlıyorum ayrıca çok fazla para harcayan birisi de değilim. Cevap verirseniz çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  50. Merhaba irem abla Yüksek lisansimi kore de yapmak istiyorum ama nasıl ne şekilde yapmam gerektigini nereye basvurmam gerekecegini bilmiyorum topik sınavları da cok zor ona da girmeyi dusunuyordum ama herhangi bir kursa gitmeden sinavi gecebilecegimi dusunmuyorum ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  51. Merhaba irem abla bunu yeni goruyoryon acaba size bir tane sorabilmiyim cevaplardan severinirim orada unersiteye olmayana gidecem toplam kaç para gider

    YanıtlaSil
  52. Merhaba..Ben koreden ev sahibi olmak istiyorum.Ev satın alırsam oturma izniyle korede yaşayabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.. :))

    YanıtlaSil
  53. Merhaba..Ben koreden ev sahibi olmak istiyorum.Ev satın alırsam oturma izniyle korede yaşayabilir miyim? Şimdiden teşekkürler.. :))

    YanıtlaSil
  54. merhaba İrem abla. Ben lise son sınıfım. Üniversite bitince arkadaşımla Güney koreye gitmeyi düşünüyoruz. Vizeyi felan halledersek ev satın alamazmıyız ve ne kadar tutar

    YanıtlaSil
  55. Merhaba Irem abla korede üniversite okumak icin ne kadar para lazim ve nasil orda geciniriz yani nasil üniversiteye girebiliriz ne kadar gider yillik ve üniversite si cok zormu

    YanıtlaSil
  56. İsmini nasıl telaffuz ediyorlar irem abla adaşızda 😂😂

    YanıtlaSil
  57. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  58. Merhaba İrem,
    Sana sormak istediğim bi kaç sor var.
    Biz iki arkadaşız ve koreye gelmeyi çok istiyoruz.Sanırım şu anda en çok istediğimiz şey bu.Biz 22 yaşındayız ve üniversite öğrencisiyiz.Bize uçak bileti (gidiş dönüş) de dahil seulde 3 aylık bir sure için ne kadar bütçe ayirmamizi tavsiye edersin?
    2 kız için güvenilir ve ucuz pansiyon tarzı yerler var mi?
    Korede ulaşım ücretleri ne kadar?
    Domuz ürünleri olmayan dükkanlar nereler?
    Ve korede bizim iş imkanı sağlıyabileceğimiz yerler varmı? Bütün sorularin cevabi bizim için çok önemli.
    Şimdiden çoook teşekkür ederiz 🙈❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guesthouselarda kalabilirsiniz 1.200 veya 1.350 gibi aylk tek kişi kalıyorsunuz. Turkiyedeki yurtlar gibi düşunün kadnlarla aynı odada kalırsınız.

      Sil
  59. Irem hanim bn orda 3ay kalmak istiom kacpara lazim soylermisiniz kore meraklisiyim korece ogrenmek filan istiom

    YanıtlaSil
  60. İrem hanım kaç defa turist olarak g.koreye gidebilirim

    YanıtlaSil
  61. İrem hanım kaç defa turist olarak g.koreye giriş cıkış yapabiliriz

    YanıtlaSil
  62. İrem abla çok teşekkür ederim bende aralık ayında para biriktirmete başlayacaktm.allaha şükür daha 6.sınıfım ve Allahın izniyle liseyi kore de okuyucu İrem abla bide www.bokunu.com çok yararı dokundu çok teşekkür ederim. Ama sana bir sorum olucak güney kore çok sıradan sıkıcı diyorlar bu doğru mu hiç aksiyön yaşaDın mı hemen cevap verir misin

    YanıtlaSil
  63. İrem abla çok teşekkür ederim bende aralık ayında para biriktirmete başlayacaktm.allaha şükür daha 6.sınıfım ve Allahın izniyle liseyi kore de okuyucu İrem abla bide www.bokunu.com çok yararı dokundu çok teşekkür ederim. Ama sana bir sorum olucak güney kore çok sıradan sıkıcı diyorlar bu doğru mu hiç aksiyön yaşaDın mı hemen cevap verir misin

    YanıtlaSil
  64. Meraba.Ben 9. Sinifim ve şubat ayinda kore ye gidip orda kalmayi planliyorum.2 kişi gidicez, nasil kalacak yer bulabilirim ? En ucuz ve nasil bir iş bulabilirim orda hem okumak hem çalişmak istiyorum da...

    YanıtlaSil
  65. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  66. İrem abla merhaba^^ Ben ve arkadaşım 9. Sınıftayız. Şimdiden Korece öğrenip para biriktirmeye başladık. Ailemizinde gönüllerini yumuşattık Kore'ye karşı ama tek sorun oraya gidince nerede kalacağımızdı. Yani bizde ev tutmayı düşündük iki kişilk ama nasıl olacak anlayamadık onu birazcık açıklar mısın. Ya da otel ne kadara mââl olur? Bizde 3 ay falan kalmak istiyoruz yaz tatili boyunca. Bu yazıyı okuyunca çok mutlu oldum gerçekten resmen hayallerimizi yansıtmışsın ^^ Sarangheyoo ❤️

    YanıtlaSil
  67. Beyza narin bereber gidelim mi benim para konusunda sıkıntım yokta tek başıma gitmek istemiyom kimse benle koreye gelmiyor aklımı kaçırdığımı düşünüyorlar

    YanıtlaSil
  68. Ya ne güzel ya koreye gitmişsiniz Allahım banada nasip olucak keşke yanımda daha önceden gitmişte bir daha gidicek olan biriyle gitsem acaba ben gidicek miyim o da bir şüphe tabi ben gidicemmm deee koreyee gitmem için bir on sene ne onu yirmi sene para biriktirmem lazım herhalde

    YanıtlaSil
  69. Ya ne güzel ya koreye gitmişsiniz Allahım banada nasip olucak keşke yanımda daha önceden gitmişte bir daha gidicek olan biriyle gitsem acaba ben gidicek miyim o da bir şüphe tabi ben gidicemmm deee koreyee gitmem için bir on sene ne onu yirmi sene para biriktirmem lazım herhalde

    YanıtlaSil
  70. Ya ne güzel ya koreye gitmişsiniz Allahım banada nasip olucak keşke yanımda daha önceden gitmişte bir daha gidicek olan biriyle gitsem acaba ben gidicek miyim o da bir şüphe tabi ben gidicemmm deee koreyee gitmem için bir on sene ne onu yirmi sene para biriktirmem lazım herhalde

    YanıtlaSil
  71. Ablacığım benim derslerim ve ingilizcem iyi biraz daha çalışırsam istediğim düzeye fazlasıyla gelebilirim. Ben bu yıl liseden mezun olacağım ama tek sorun şu, benim annem de babam da asgari ücretle çalışıyorlar. Hükümet bursu alabileceğime inanıyorum. Ama burs masraflara yeter mi emin değilim. Ailemi büyük bir parasal yükün altına sokmak istemiyorum. Eğer almayı başarabilirsem burs yükümüzü ne kadar rahatlatır??? GERÇEKTEN CEVAP VERİRSEN HAVALARA UÇARIM:-):-)����

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GOKCEGUL : burs yukun azda olsa rahatlatr ama burs okadar bı mıktar degl burs senın ıhtıyacn olan paradr ama aıleme rahatlamak ıstıorum dıosan azda olsa rahatlatr cevabım bu :D

      Sil
  72. Kore hükümet bursunu kastediyorum :-):-)

    YanıtlaSil
  73. meraba ben bu yaz kore'ye teyzelerimle kore'ye gidecek gibiyim.eğer onlar koryi güzel bulursa orada üniversite okuyabilirim de şuan 11.sınıfım ben size orada okumam için ne yapmam gerekli? nasıl davranmalıyım? bu ve bunu gibi daha bir çok soru sormak istiyorum ancak heyecandan aklımdaki tüm soruları unuttum bana yardımcı olur musunuz???

    YanıtlaSil
  74. İrem abla suan koredemisiniz

    YanıtlaSil
  75. arkadaşımla 2 haftalıkgezi plani planliyoruz ikimizde 10 biner tl ile gitsek 1 kişi için ideal bir miktar mı

    YanıtlaSil
  76. Ben Güney Kore'ye gitmeyi çok ama çok istiyorum.Ben daha küçüğüm ama şimdiden ailemde izin aldım.Ama anlamadım toplam ne kadar lazım

    YanıtlaSil
  77. İrem abla ben Güney Kore'ye gelicem bana çevirmenlik yapabilirmisin lütfen!!!! çünkü korece yarım yamalak biliyorum.

    YanıtlaSil
  78. gokcegul burs yukun azda olsa rahatlatr ama burs okadar bı mıktar degl burs senın ıhtıyacn olan paradr ama aıleme rahatlamak ıstıorum dıosan azda olsa rahatlatr cevabım bu :D

    YanıtlaSil
  79. merhaba irem abla benim sana bir sorum olucaktı. Exo Bts ve benzeri koreli grupları biliyorsundur. Şimsi biz Türkiye den Kore ye biriktirdik paramızı gittik diyelim evde tuttuk orda 4 kişiyiz yani o müzik grupları gibi olmak için ne yapmamız gerekiyor biraz konu dışı ama fikrini almak istiyorum şimdiden teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  80. Mrhaba irem hanım Adım SERVET denizliden sevgilerle size bişey sorucam güney koreden aktarmalı ucuz uçak bileti buldum ordan japonyaya gidicem ama Kalkış: 1.4.2017, 17:30 -Ataturk
    Varış: 2.4.2017, 09:20 - Incheon International inicem kalkışım tekrar Kalkış: 3.4.2017, 08:40 -Gimpo International
    Varış: 3.4.2017, 10:45 - Haneda yani nerdeyse 1 gün bu süre zarfında hava alanıdan başka hava alnına gitmem gerekecek şöle bişey duydum cebinde nekadar var diye hava alnında güney koreli polisler soruyormuş bu sizce nekadar doğru bide nasıl diğer hava alanına gidip uçağ yetişicem ne yapmalıyım sizce cevabınız için şimdiden teşekürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Servet Bey İnstagramınız var ise oradan bana ulaşın lütfen.

      Sil
  81. Ben lise ogrencisiyim ve koreye cok gitmek istiyorum ama ingilizcem pek iyi degil kore sozlugu felan alcm kore dersida almak istiyorum ekstra ingilizce derside almam geekirmi sadce korece yeterlimi ve universiteyi korede okumak zormu

    YanıtlaSil
  82. merhaba ben liseyi türkiyede okuyorum 9. sınıftayım üniversiteyi korede okumak istiyorum ancak bir sorum olacak:buradaki eğitimle koredeki eğitim bir değil ben burada liseyi bitirip oraya gidince orada sınava girsem pek iyi olacağın sanmıyorum liseyi de orada okuyamam. ne yapmalıyım ve bana gidişatı anlatırsanız çok işime yarar. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  83. Merhaba ben başka bir şey sorucam. Tatil için değil de yaşamak için gidersek yani iş bulmak için olanaklar nasıl olur bir fikriniz var mı

    YanıtlaSil
  84. Merhaba ben başka bir şey sorucam. Tatil için değil de yaşamak için gidersek yani iş bulmak için olanaklar nasıl olur bir fikriniz var mı

    YanıtlaSil
  85. Merhaba arkadaşlar Kore hakkında ben de yardımcı olabilirim. Kore dili ve edebiyatından mezunum. https://www.facebook.com/mervegul.albayrak facebook adresimi de bırakıyorum ulaşım sağlayabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  86. Bir krediye ihtiyacın var mı? İşte finansal problemi olanlar ve hayatlarında finansal yükselme isteyenler için bir fırsat, çok makul bir faiz oranı ile kredi veriyoruz, kredi borcunu, iş kredisini, tıbbi krediyi, konut kredisini, öğrenciyi kredi vereceğiz Finansal stresten ulusa yardım etmek için kredi vb. Mali yardım için bize bugün E-posta ile ulaşın: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  87. irem abla diyelim ki korede hayat kurmak istiyoruz imkanı varmıdır

    YanıtlaSil
  88. Merhaba irem Hanım benim sorum şu Türkiyede Kore wonu alabileceğim change ofis var mıdır nasıl temin edebilirim yanıtınız için şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  89. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  90. Yılmaz ben turkıyeye gelicem istersen sana kore wonu getirebilirim.

    YanıtlaSil
  91. Merhaba İrem Abla şey orada bize gore saglikli onerecegin yiyecekler var mi? fiyatlari uygun mu?Kiralayacagimiz evlerin guvenli olmasi icin ne yapmamamiz gerek bana bunlar hakkinda bilgi veririmisin?

    YanıtlaSil
  92. Merhaba irem abla instagramdan mesaj attım yardımcı olursan çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  93. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  94. merhaba adım aleyna .İrem abla ben kore hakkında çok şey araştırıyorum yemek yerleri kalacak yerler gezilecek yerler hepsini defterime not ediyorum ingizilce konuşanlar var mı orda kore dilini bilmesekte ingilizceyi bişilsek bi sorun olur mu bide ilk gittiğinde yemeklerine alışman uzun sürdü mü merek ediyorum ?

    YanıtlaSil
  95. Irem abla sana sorucam suki sen guney kore vatandasimi oldun?vatandas olmak icin 5 yil yasamak gerekliiymis orda ikinci olarak ordada turkiye gibi kafelerde falan calisabiliyormusun?ama ben avukat olucam icin ve suan adalet lisesinde okudugum ici universiteye geldigimde gonderme talep edicem koreye tek hayalim koreye gelmek mesala sen oraya ne icin gittin okadar yeri nasil tanidin anlatirmisin biraz.

    YanıtlaSil
  96. Bisey daha sorucam sen yuksek lisans yapmissin ya puanlami giris yaltin universiteye yada nasil oldu para odedinmi turkce ogretmeni derkende sadece turkce konusmayimi ogretiyosun yoksa tum kurallarimi

    YanıtlaSil
  97. Nolur cevapla abla yukaridaki sari profilde benim irem abla sana sorucam suki diye baslayan

    YanıtlaSil
  98. Nolur cevapla abla yukaridaki sari profilde benim irem abla sana sorucam suki diye baslayan

    YanıtlaSil
  99. öncelikle merhaba irem abla, sorum şu ki G.KORE'de başörtü nasıl karşılanıyor???
    cevaplarsan sevinirim...:) :)

    YanıtlaSil
  100. İrem abla orada kalıcı olarak kalmak istersek ne yapacağız ?

    YanıtlaSil
  101. merhaba irem :) Ben kendimi bildim bileli kore aşkıyla tutuşan 19 yaşında br kızım.saki kendimde bir parça orada yle hissediyorum.bunun için temellerimi attım ve 4.500 tl gibi bi para biriktirdim ve hala devam ediyorum.kore hakkında herşeyi okuyorum inceliyorum. tek gitmek orada hiç arkadaşım olmaması ve arkadaş edinebilirmiyim endişeleride bei düşündüren konular:( tek bunun üstesinden gelebilirmiyim ve bi yerde çalışma imkanım olur mu ? cevap verirsen seviirimm deseğe ihtiyacım varrr :)

    YanıtlaSil
  102. ve hala seuldeysen oraya geldiğimde küçük bi yardımın dokunur mu acaba merak ediyorum(gezilecek yerler, davranışlar vs)

    YanıtlaSil
  103. ve hala seuldeysen oraya geldiğimde küçük bi yardımın dokunur mu acaba merak ediyorum(gezilecek yerler, davranışlar vs)

    YanıtlaSil
  104. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  105. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  106. Merhaba İrem Abla. Biz kuzeminimle birlikte üniversite 1.sınıf tatilinde oraya gelmeyi düşünüyoruz. Ve toplamda 20.000 tl ile gelicez *kişi başı 10.000*. Sence bu fiyat yeterli mi. Kalacağımız yer, alılveriş falan hepsi dahil 20.000 tl. Ve nerde kalmamızı tavsiye edersin? Şimdiden teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
  107. Merhaba İrem abla bir sorum olacaktı ben su anda 16 yasındayım ve oraya gore 17 yim cünkü orada dogduktan hemen sonra 1 yas alıyormusuz eger aralıkta dogduysak ocak aynda direk 2 yasındaymısız ve birdahaki yıl koreye gidecegim 10 gün kalacagım ve butcem 20 bin lira sence yeter mi yani herşeyi yapıp yiyip içip gezip eğlenebilir miyim??? cevap için teşekkürler ^_^

    YanıtlaSil
  108. Korede alışveriş yaparken hangi para birimi kullanilıyor irem abla lütfen cevaplarmısın?

    YanıtlaSil
  109. Merhaba irem abla,Ben seneye koreye gideceğim 15 günlük kalmaya. babam 10-12 bin tl kadar bir fiyat verebileceğini söyledi bu zamana göre yeterli olurmu sence cevaplarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  110. Merhaba!

    Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Parayı takip edin ve hemen her türlü krediyi elde edin!

    1,000 TL'den 10,000,000,00 TL'ye
    * Amaç *% 3 faiz oranı
    * Seçim 1-20 yıl arasında öderler.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredinin esnekliği.

    Yardım için lütfen bize yoluyla bizimle iletişime geçin.
    Whatsapp: +15189309882
    E-posta: creditfinancierhome@gmail.com

    İçtenlikle
    yönetim

    YanıtlaSil
  111. İrem hanım, yazınızda koreli arkadaşlar ednip aileyle tanıştırmaktan bahsetmişsiniz brnde ailemin ön yargılarını kırmak için böyle yapmak istiyorumm ama koreli arkadaşları nasıl edinicez bu konuyla ilgili bir fikriniz varmı??

    YanıtlaSil
  112. Herkese merhaba, hatice atagül'im bir mukim / vatandaşım. Ben 38 yaşındayım, girişimci / iş kadınıyım. Bir zamanlar proje / işimi finanse etmekte güçlük çekiyordum. Beni şirketinden 500.000 TL değerinde bir kredi almak için bir para havalesi olan Bay Williams Sean'a tanıtan iyi bir arkadaşım olmazsa. Onlarla temasa geçtiğimde, kredilerimin onaylanması için 48 saat sürdü ve kredi koşullarını ve koşullarını belirten tüm yöntemleri gördükten sonra hesabıma geçtim. Kötü krediniz olsa bile hizmet sunmaya devam ediyorlar. Ayrıca İşletme kredisi, Ev kredisi, Kişisel kredi, Araba kredisi, İş kurma kredisi ve İş Genişletmesi gibi her türlü kredi imkânı sunar. Acil bir mali yardıma ihtiyaç duyarsanız bugün onlarla iletişime geçebilirsiniz.

    e-posta yoluyla: creditfinancierhome@gmail.com
    WhatsApp: +15184181390

    Benim için yaptıklarından ötürü onlara nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum, fakat Tanrı Williams Sean'ı güçlü bir şekilde ödüllendirecek.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  113. İyi günler !!

    Kendi işyerinizi kurmak veya faturalarınızı ödemek için acil bir krediye ihtiyacınız var ..?

    Ben Sayın Vicent Parker, Saygın, Meşru ve akredite edilmiş bir paradır.
    Borç veren. Bu aracı kullanarak, size güvenilir bir yararlanıcı yardım sunacağımızı bildirmek için kullanmak istiyorum, çünkü güvenilir bireylere% 3'lük bir faiz oranıyla kredi sunmaktan memnun olacağım.

    Contact by via-email. vicentparkerloanfirm@gmail.com

    Yapılan Hizmetler şunları içerir:

    * Ev İyileştirme
    * Inventor Kredileri
    * Araba Kredileri
    * Borç Konsolidasyon Kredisi
    *Kredi sınırı
    İkinci Kredi
    * İşletme Kredileri
    * Bireysel Krediler
    * Uluslararası Krediler.

    İlgileniyorsanız lütfen yazınız.
    Cevap verdikten sonra doldurmak üzere bir Kredi başvuru formu gönderilecektir. (Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garantili!) Sana hizmet etmeme izin vermeni dört gözle bekliyorum.

    Saygılarımla,
    Bay Vicent Parker

    YanıtlaSil
  114. Finansmana ihtiyacınız var mı? İş veya Kişisel Krediye ihtiyacınız var mı? Şirketinizi yeniden finanse etmek ister misiniz? Firmamız yardımcı olmak için burada. Herhangi bir şahsa ve şirkete 3% faiz oranıyla kredi veriyoruz. Daha fazla bilgi edinmek için şimdi şu adrese bize cevap verin: johnlisaloncompany2003@gmail.com.

    Kısa sürede email.johnlisaloncompany2003@gmail.com aracılığıyla duymak isterim

    YanıtlaSil
  115. merhaba

    ben şuanda küçüğüm ama yaz tatilinde Güney Kore'ye ailem ( annem ) ile gitme ihtimalim var yani babam çalıştığı için büyük ihtimal gelemez
    Korece öğrenmeye çalışıyorum eğer bunun için bir kurs bulabilirsem gidicem ama bu sürede ne kadar öğrenebilirim bilmiyorum ve ingilizcem de pek iyi değil bu yüzden eğer Kore'ye gidersem insanlar ile nasıl anlaşıcam bilemiyorum elimden geleni yapıcam eğer yeterli olmazsa sanırım yaz tatili gidemicez ve 1 yıl daha beklemek zorunda kalıcam
    asıl konu şu ki bazi kişiler BTS, EXO, BLACKPINK vb. k-pop grupları olduğu için Kore'yi seviyor ve gitmek istiyor
    ama benim böyle birşeyim yok yani Kore'ye gerçekten ilgi duyuyorum ( tabi k-pop'u da seviyorum o başka :D ) kısacası özentilikten değil gerçekten sevdiğim ilgi duyduğum ve bunu yapabileceğimi düşündüğüm için vb. konular yüzünden gitmek istiyorum
    hatta eğer yapabilirsek çifte vatandaşlık almak istiyorum yani oturma izni ile her yıl yenileyip en sonunda 5. yıla geçtiğimizde ise çifte vatandaşlık almayı planlıyorum
    dediğim gibi yaşım küçük bu yüzden ben bu konuda çok birşey yapamam sanırım çoğu şeyi ailem yapmak zorunda
    çok fazla yük olmak istemiyorum ama elimden geldiğince yardımım dokunabilir ve eğer bir gün bunu başarırsak gerçekten kendimi cimcirip bunun gerçek olup oladığına dair hayatı sorgulamaya başlıcam sanırım :D
    üniversiteyi Kore'de okumak istiyorum ama bunu başarabilecek miyim bilemiyorum çünkü oranın eğitim sistemi farkli ve başka bir dil olduğu için bir çok hata yapabileceğimi düşünüyorum bu yüzden şuanlık hayalim eğitimimi burada bitirip Kore'de bir evimin olması ve tatillerde veya boş zamanlarımda oraya gitmek ama belki de Kore'de bir iş hayatım olur bilemiyorum yani şuanda kafam çok karışık
    eğer eğitimimi orada tamamlarsam
    orada bir iş hayatım olursa
    veya
    orada bir evim olursa boş zamanlarımda/tatillerde veya ne zaman istersem gidebilmek
    bu konularda kafam karışık ama umarım seçimimi yaparım ve seçimim doğru bir karar olur

    YanıtlaSil
  116. Merhaba İrem Hanım İnstagramdanda TAKİP EDİYORUM Sizide Bi kız arkadaşla gelmeyi düşünüyoruz koreceyi öğreniyoruz kitap yardımıyla gramer felan benim aklıma takılan Türkiyeden Türk hava yollarıyla direk seula inmek mi yoksa aktarmamı daha mantıklı dirke uçuş biraz ücretli diye biliyorum fiyatını bilmiyorum fakat aktarmada taylandda arkadaşın birisi mahsur kalmıştı pasaport gösterdiğinde müslümanmısın türk diyince terörist muamelesi yapıp 28 saat esir gibi kaldı orda Bu aklıma takıldı yani direk geçiş THY la seula insek daha mı mantıklıdır seulda gezip görüp işte ev kiralama olayı felan biraz meşakkatli iş cesaret isteyen :) tedirginim o yönde

    YanıtlaSil
  117. Finansmana ihtiyacınız var mı? İş veya Kişisel Krediye ihtiyacınız var mı? Şirketinizi yeniden finanse etmek ister misiniz? Firmamız yardımcı olmak için burada. Herhangi bir şahsa ve şirkete% 3 faiz oranıyla kredi veriyoruz. Bize daha fazla bilgi için şu adrese gidin: alexandrericky602@gmail.com.

    Ben yakında alexandrericky602@gmail.com aracılığıyla duymak umuyoruz

    YanıtlaSil


  118. Bir krediye ihtiyacin var mi? Borçlusun Bir ise baslamak ve sermayeye ihtiyaç duymak ister misiniz? Herhangi bir nedenle kredi veya finansmana ihtiyaciniz var mi? Biz is kredisi, güvenli kredi, ev kredisi e.t.c çok nazikçe kredi doldurmak teklif © InfoSUM.net Tüm haklari saklidir.
    basvuru formu ve geri dönün. E-POSTA:
    ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM
     
    Asagida kredi basvuru formu bulunmaktadir.
     
    Soyad ad:
    Diger isimler):
    Ihtiyaç Miktari:
    Gelir:
    Seks:
    Amaç:
    Süre:
    Iletisim Adresi:
    Ülke:
    Belirtmek, bildirmek:
    Telefon (Cep):
    Sen buraya nasil geldin:
    .
    Memnun oldugunuz için tesekkür ederiz.
    ani cevap.
     
    Saygilarimla
    E-POSTA: ELITEFINANCE2000@GMAIL.COM
    JAMES

    YanıtlaSil
  119. Benimle 3 veya 4 sene sonra koreye gitmek isteyen kız arkadaş istiyorumda şuanda 16 yaşındayım 18 falan oluyorum aynı yaşlarda olsa güzel olur

    YanıtlaSil
  120. Merhaba,

    Bir kredi ile ilgileniyor musun? tüm bireylere her türlü finansal yardım sunuyoruz "İş Kişisel Kredisi, yatırım kredisi, ev konsolidasyonu Kredisi, dünya çapındaki borç kredisi ve şirket kredisi Yıllık faiz oranımız% 2 olup müşterilerimize finansal tavsiyeler de sunuyoruz. Herhangi bir iyi projeniz varsa ya da bir iş kurmak istiyorsanız ve bunu finanse etmek için krediye ihtiyacınız varsa hemen tartışın, anlaşmayı imzalayıp projenizi veya işinizi sizin yerinize finanse edebilmemiz için hemen bizimle iletişime geçin. Bugün finansal ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçin. bize e-posta yoluyla ulaşın: alexpeter718@gmail.com veya web sitemizi ziyaret edin: https://alexpeter718.wixsite.com/alexanderfinancial

    YanıtlaSil
  121. Merhaba benim adım Los Angeles, ABD'den Cassandra Horan. Bayan Susan James Loan Firml'a çok teşekkür ederim, bana 26 Kasım 2017'de 50.000.00 dolarlık bir Xmas kredi fonu hediye ettikleri için, internet hoodlums'tan başka üç internet kredi veren tarafı tarafından aldatılmasının ardından teşekkür etmek istiyorum. Bu medyayı, Xmas kredisine veya bugün başka bir kredi türüne ihtiyaç duyan herkesi e-posta yoluyla onlara hızlı bir şekilde tavsiye etmek için bugün kullanmayı da isteyeceğim: susanjamesloanfirm
    07@outlook.com veya susanjamesloanfirml07@gmail.com veya Web Sitesi: https://susanjamesloanfirm.wixsite.com/loan-officer

    YanıtlaSil
  122. Bir krediye ihtiyacın var mı?
    Mali yardıma mı ihtiyacınız var?
    Firmanızın, şirketinizin veya sektörünüzün mali yardıma ihtiyacı var mı?
    İşletmenizi başlatmak için finansmana ihtiyacınız var mı?
    İşletmenizi genişletmek için finansmana ihtiyacınız var mı?
    Kişisel krediye ihtiyacın var mı? E-posta: zenith.loanslimited8@gmail.com

    YanıtlaSil

  123. Acilen kredi gerekiyor ??? Borçta mısın Kötü krediniz var mı? Bir krediye ihtiyacınız var mı? Zavallı / kötü Kredi puanlarına rağmen İnsanlara kredi veriyoruz. Veriyoruz

    hem iş hem de kişisel kredilerinizi seçtiğiniz uzun ve kısa vadeli süresi ile. Kredi programcımız hızlı ve güvenilir, bugün uygulamakta ve anlık alan geri almak.

    Kredilerimiz en az $ 5,000.00 USD ve maksimum $ 100.000.000.00 USD arasında değişmektedir. Kredilerimiz iyi sigortalıdır,% 100 garantilidir ve müşteriler maksimum garanti edilir

    güvenlik. Daha fazla bilgi için e-posta adresimiz aracılığıyla bize ulaşın: Revsist.kate@gmail.com

    YanıtlaSil
  124. Merhaba! Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Renberg Borc Firmasına Saygıdeğer kredi sektörüne hoş geldiniz. Şimdi her türlü kredi için başvurun ve acilen edinin. Lütfen e-posta adresimiz aracılığıyla bize ulaşın: renbergborcfirm@gmail.com

    YanıtlaSil
  125. Merhaba! Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Renberg Borc Firmasına Saygıdeğer kredi sektörüne hoş geldiniz. Şimdi her türlü kredi için başvurun ve acilen edinin. Randevular 1.000.00 Türk Lirasından maksimum 100.000.000.00 Türk Lirasına kadar kredi tutarı, 1 ila 30 yıl arasında bir geri ödeme seçin. Aylık ve yıllık geri ödeme planı arasında seçim yapın, kredi esnekliğinin şartları ve koşulları. Lütfen e-posta adresimiz aracılığıyla bizimle iletişime geçin: addisonfinancialorporation@gmail.com

    YanıtlaSil
  126. Merhaba ... benim adım Janice Albert ve bugün çok mutluyum çünkü bu iyi Adam'tan ipotek aldım. Bu yüzden bu mesajı tüm ipotek arayanlara tüm dünyaya paylaşıyorum. ipotek ihtiyacınız varsa ve banka, özel şirket ve hatta dolandırıcılar tarafından ayarlanmışsa o zaman artık endişelenmeyin ve iyi bir İş Adamına ait bu meşru şirketle iletişime geçin, şimdi johnloanfirm2@gmail.com ile iletişime geçin.

    YanıtlaSil
  127. IYI GÜNLER,

    ÖZEL, TICARI VE KISISEL KREDILERI, DÜNYANIN HERHANGI BIR BÖLÜMÜNDE 1 YILDAN 20 YIL IÇIN ÖDEME SÜRESI DÖNEMINDE 0,5 DÜSÜK OLARAK MINIMAL FAIZ ORANINDA% 0 AZALARINA SAHIPTIRIZ. KREDILERIMIZ, 50.000 Dolar'dan 150.000.000 Dolar'a, DAHA FAZLA GÜVENLIK BIZIM IÇIN KREDILERINIZIN ÖNCELIGINE SAHIP OLDUGUNU DÖNÜSTÜR.

    GECE UZAK KAYBEDIYOR MUYDUNUZ BIR YARGININ KREDINI IADE EDERIZ? Parmak isinizi HIZLI BITIRIYOR MUYDUNUZ? KENDINIZI KAZANMAK IÇIN, ÇINI YA DA YATIRIM'I ÇAGRI YAPARAK, KENDIMIZ KREDI TARIHINDEN YARDIMCI YARDIMCILARINI VEREBILIRSINIZ, MISYONUMUZDAN KAZANAN KAZANIMLARINI KESFEDINIZ.

    ILGILI KISILER ASAGIDA BASVURU SEKLI DOLDURULMALIDIR. E-POSTA ABD ILE:yusuf.mustafa09390@gmail.com

    ADI:
    SEKS:
    ÜLKE:
    NESAP NUMARASI
    Ihtiyaciniz olan miktari:
    NEFERS NUMARASI
    SÜRE:
    TELEFON NUMARASI:

    ISBIRLIGINIZ IÇIN TESEKKÜRLER
    YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI
    E-POSTA: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  128. Sayin Yatirimcilar / Finansal Arayanlar.

    Biz Kayitli Bir Özel Yatirimci / Kredi Kredisi sahibiyiz, FINANS YARDIMI MI? Mali karisikliklar var mi yoksa borçlar mi? Finansal yardima ihtiyaç duyan Bireysel ve Sirketler'e ve dünyanin herhangi bir yerinde olmak üzere, 1 yildan 30 yila kadar geri ödeme süresi içerisinde% 3 faiz orani ile kredi sunuyoruz. Biz, 5.000 $ ila $ 500.000.000 arasinda degisen kredileri, CURRENCIES: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, MUR, EURO.Our kredileri iyi sigortalidir, maksimum güvenlik önceligimizdir, geceleri nasil uyandiracaginiz endisesiyle uykunuzu yitiriyor musunuz? Okunakli bir kredi vereni mi? Yoksundur musun? Bir isletmeyi kurmak için finansal yardima (LOAN) ihtiyaciniz var mi? Mali olarak size yardimci olabiliriz.

    Ilgilenen Bireysel OR Kuruluslari bize su yollarla ulasmalidir: E-posta: {yusuf.mustafa09390@gmail.com}

    Ad Soyad:
    Tutar:
    Kredinin Süresi:
    Kredinin Amaci:
    Iletisim numarasi:
    Ülke:
    Belirtmek, bildirmek:
    Seks:
    Saygilarimizla

    Hizmetinizde
    Yusuf Mustafa
    E-posta: (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    YanıtlaSil
  129. Bana kredi borçlusu için apexloans'ın batısına teşekkür etmek istiyorum. Ben apeksloans'ın Bay Westty'siyle tanışana kadar birkaç kez kredi almaya çalışırken birkaç kere aldatıyordum ve bana kredi verdi. okunaklı bir krediye ihtiyacınız varsa, bugün apexloans@yahoo.com adresinden başvurun.

    YanıtlaSil
  130. Mali yardıma mı ihtiyacınız var? Her türlü kredi için hemen başvurun
    Ve acilen parayı al!

    bize e-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

    * Randevu kredisi tutarı 5.000 - 5.000.000,00 $
    * Faiz oranı% 2
    * 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Kredi esneklik şart ve koşulları.
    Bugün mali yardım için bize e-posta gönder: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

    içtenlikle
    yönetim

    YanıtlaSil
  131. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  132. Benim adım Bayan Hatice Atagül. Ankara'da yaşıyorum ve bugün çok mutlu bir kadınımdır? Hayatımı ve ailemi değiştirebilecek olan herhangi bir Kredi veren kuruluşun kredi talep eden herkese danışacağını söyledim. Bana ve aileme mutluluk verdiklerine göre, 250,000.00 TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı 3 çocuğa sahip bir dul olarak hayatımı başlatmak için bu dürüst ve ALLAH'tan korkan kredi borç verme şirketinden çevrimiçi olarak 250.000 TL Türk Lirası borç ile yardım ettim, onlar gerçekten İnsanlardan korkan İnananlar, Saygın bir kredi şirketidir.

    Geçen hafta onlardan borcumu ödediğim için çok mutluyum. Krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi% 100 geri ödemekten mutlaka lütfen onlarla iletişime geçin ve lütfen Bayan Hatice Atagül'nun sizi onlara yönlendirdiğini söyleyin.

    Whatsapp: +15184181390
    E-posta yoluyla iletişim kurun: creditfinancierhome@gmail.com

    YanıtlaSil
  133. Dikkat, kisisel islerinizi baslatmak için kredi almaya ihtiyaciniz var mi? biz% 3 faiz oraniyla kredi veririz, ilgileniyorsaniz lütfen simdi bu e-postayla bizimle iletisime geçin: finance_institute2015@outlook.com

    YanıtlaSil
  134. Herhangi bir finansal problemin var mi? Hayatinizda yeni seyler baslatmak için hizli bir krediye ihtiyaciniz var mi? Eger öyleyse, kredi basvurusu hakkinda daha fazla ayrinti için bizimle iletisime geçin. sadece bu e-postada bize ulasin ===> tiffanyperioloancompany@gmail.com

    YanıtlaSil
  135. İyi Günler Bay / Bayan:

    Meşru bir kredi almak her zaman finansal problemi olan ve ona çözüm bulmaya ihtiyaç duyan müşteriler için büyük bir sorun olmuştur. Kredi ve teminat konusu, müşterilerin meşru birinden kredi ararken endişe duyduğu şeydir
    ödünç veren
    . Ama ... kredi endüstrisinde bu fark yarattı. 2.500 Dolar'dan bir kredi ayarlayabiliriz. 500.000.000 $ 'a kadar,% 3 faiz kadar

    Hizmetlerimiz şunları içerir:
    Borç Konsolidasyonu
    İkinci İpotek
    İşletme Kredileri
    Bireysel Krediler
    Uluslararası Krediler
    Her çeşit kredi
    Aile kredisi
    VB
    Lütfen bu e-postaya derhal cevap verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

    Sosyal güvenlik yok ve kredi kontrolü yok,% 100 Garanti. Tek yapmanız gereken tam olarak ne istediğinizi bize bildirin ve hayallerinizi gerçeğe dönüştüreceğiz. (DURDANE GUNEY KREDİ BANKASI). bankalarınız "Hayır" dediğinde EVET diyor. Son olarak, sınırsız sermayeye sahip olduğumuz için küçük ölçekli kredi firması, aracılar, küçük ölçekli finansal kuruluşlara fon sağlıyoruz. Bir kredi tedarik etme konusunda daha ayrıntılı bilgi almak için bize ulaşın, Lütfen bu e-postaya derhal yanıt verin: (durdaneguneyfinancialservice@gmail.com)

    YanıtlaSil
  136. Acilen kredi için bugün başvurun: (coleloaninvestment12@gmail.com) Dikkat lütfen: Mali açıdan yoksun mısınız? Faturaları ödemek veya bir ev satın almak için bir krediye ihtiyacın var mı Veya İşinizi Artırın? Şimdi bir kredi başvurusu yapın ve onay alın. Her çeşit krediyi% 3'lük indirilmiş faiz oranı ile sunuyoruz. Sizin Talep ve Mali Başarı bizim amacımız olduğundan, borç programımız çok doğrudan ve esnektir. İLGİLİ OLURSANIZ, daha fazla bilgi için şu anda bize E-posta ile ulaşın: (coleloaninvestment12@gmail.com) Bize şu adrese e-posta gönderin: coleloaninvestment12@gmail.com

    YanıtlaSil
  137. Iyi günler,

    Ben Bay Yusuf Mustafa'yim,% 2 gibi çok düsük bir faizle kredi veren özel bir kredi verendiyiz. Egitim kredisi, isletme kredisi, konut kredisi, tarim kredisi, kisisel kredi, otomobil kredisi gibi her türlü krediyi veriyoruz. Ve diger iyi Nedeni, ben de 50.000USD - $ 100.000.000.00USD arasinda% 2 faiz oraniyla çaldigim kredileri veriyorum. Ihtiyaciniz olan miktara bagli olarak 1- 15 yil süreyle kredi olarak. Daha fazla bilgi edinmek için bize geri dönün: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    Daha fazla bilgi için iletisim kurun:
    Saygilarimla
    Yusuf Mustafa
    CEO / Baskan
    E-posta: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  138. Sayin Yatirimcilar / Finansal Arayanlar.

    Biz Kayitli Bir Özel Yatirimci / Kredi Kredisi sahibiyiz, FINANS YARDIMI MI? Mali karisikliklar var mi yoksa borçlar mi? Finansal yardima ihtiyaç duyan Bireysel ve Sirketler'e ve dünyanin herhangi bir yerinde olmak üzere, 1 yildan 30 yila kadar geri ödeme süresi içerisinde% 3 faiz orani ile kredi sunuyoruz. Biz, 5.000 $ ila $ 500.000.000 arasinda degisen kredileri, CURRENCIES: USD, CAD, KWD, OMR, SGD, RUB, GBP, AUD, MYR, ZAR, IDR, UAH, PHP, MUR, EURO.Our kredileri iyi sigortalidir, maksimum güvenlik önceligimizdir, geceleri nasil uyandiracaginiz endisesiyle uykunuzu yitiriyor musunuz? Okunakli bir kredi vereni mi? Yoksundur musun? Bir isletmeyi kurmak için finansal yardima (LOAN) ihtiyaciniz var mi? Mali olarak size yardimci olabiliriz.

    Ilgilenen Bireysel OR Kuruluslari bize su yollarla ulasmalidir: E-posta: {yusuf.mustafa09390@gmail.com}

    Ad Soyad:
    Tutar:
    Kredinin Süresi:
    Kredinin Amaci:
    Iletisim numarasi:
    Ülke:
    Belirtmek, bildirmek:
    Seks:
    Saygilarimizla

    Hizmetinizde
    Yusuf Mustafa
    E-posta: (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    YanıtlaSil
  139. IYI GÜNLER,

    ÖZEL, TICARI VE KISISEL KREDILERI, DÜNYANIN HERHANGI BIR BÖLÜMÜNDE 1 YILDAN 20 YIL IÇIN ÖDEME SÜRESI DÖNEMINDE 0,5 DÜSÜK OLARAK MINIMAL FAIZ ORANINDA% 0 AZALARINA SAHIPTIRIZ. KREDILERIMIZ, 50.000 Dolar'dan 150.000.000 Dolar'a, DAHA FAZLA GÜVENLIK BIZIM IÇIN KREDILERINIZIN ÖNCELIGINE SAHIP OLDUGUNU DÖNÜSTÜR.

    GECE UZAK KAYBEDIYOR MUYDUNUZ BIR YARGININ KREDINI IADE EDERIZ? Parmak isinizi HIZLI BITIRIYOR MUYDUNUZ? KENDINIZI KAZANMAK IÇIN, ÇINI YA DA YATIRIM'I ÇAGRI YAPARAK, KENDIMIZ KREDI TARIHINDEN YARDIMCI YARDIMCILARINI VEREBILIRSINIZ, MISYONUMUZDAN KAZANAN KAZANIMLARINI KESFEDINIZ.

    ILGILI KISILER ASAGIDA BASVURU SEKLI DOLDURULMALIDIR. E-POSTA ABD ILE: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    ADI:
    SEKS:
    ÜLKE:
    NESAP NUMARASI
    Ihtiyaciniz olan miktari:
    NEFERS NUMARASI
    SÜRE:
    TELEFON NUMARASI:

    ISBIRLIGINIZ IÇIN TESEKKÜRLER
    YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI
    E-POSTA: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  140. Yasamim Nasil Dönüstürüldügüm Üzerine Vaat (yusuf.mustafa09390@gmail.com)

    Merhaba arkadaslar!!! Benim adim Sharon Vivian. 2 farkli Internet uluslararasi kredi verenden aldatildiktan sonra bana isik veren iyi Kredi Arttiraninin tanikligini istedim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyecek ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan çok miktarda ücret ödemeden bana bir kredi verecegime söz verdiler. Zor para kazandim kaybettim ve toplamda 8,000 USD oldu. Bir gün, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda Yusuf Mustafa Mali Destek Hizmeti ve e-posta (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglandigimda taniklik yapan bir kadinla karsilastigimda hayal kirikligi yasayan internet üzerinden tarama yaparken Nihayetinde kredi aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci çektirmekten baska bir sey yapmayan 2 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildim üzerine hikayemi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle doluyum ve Sayin Yusuf Mustafa Tanri'dan korkan kadinlar tarafindan yönetilen bu harika Firma (Yusuf Mustafa Finans Kredisi Servisi) tarafindan borçlandigim için $ 65,000.00 tutarinda bir borçlanma sansi verdim ve burada Bu sirket bana bir kredi verdi çünkü ben bugünün mutluyum, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internet üzerinden nasil borcumu kazandigim konusunda taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir borca ??ihtiyaciniz var mi? Nazik ve hizli bir sekilde iletisim kurun Bu büyük sirket e-postayla kredi için simdi: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) o nazikçe içindir. Iyi sanslar.

    YanıtlaSil
  141. BÖLÜM KREDI LENDERENIN BENIM YÜKLENMESINE YÖNELIK

    Benim adim Danny Meister, ABD vatandasi. 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatilmistim, hepsi bana hiçbir sey getirmeyen ve olumlu sonuç vermeyen çesitli ücret ödemeden bana bir kredi vermeye söz veriyorlar. Zor para kazandim kaybettim. Bir gün gözlerim gözyaslariyla internette gezinirken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adindaki okunakli bir kredi sirketine baglanan bir adamin ifadesine rastladim. Sonunda ödünç aldim, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve onlara bana, daha fazla aci vermekten baska bir sey yapamayan 4 farkli kredi verene tarafindan nasil kandirildigimi anlattim. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve talep edilen her seyle devam ettim.Ben ve ben, Bay Gary Mark tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI) tarafindan 270.000 dolarlik bir kredi miktari verildi ve burada YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI bana bir kredi verdi, çünkü ben kendime söz verdim, bugün mutluyum. Internet üzerinden nasil borcumu kazandigimi ifade edecegim. Yusuf.mustafa09390@gmail.com adresinden ödünç verdiginiz kredi için acilen nazik ve hizli bir sekilde YUSUF MUSTAFA LOJAN HIZMETLERI'ne bir kredi isteyip istemediginizi ögrenin: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    TEMAS
    YUSUF MUSTAFA KREDI HIZMETLERI
    E-posta: yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  142. Tanri'nin Iyiligine Verdigi Zararin Ifadesini Paylasmaya Söz Veriyorum

    Merhaba,

    Ben Maria Carols, su anda Texas sehiri ABD'de yasiyorum. Dört çocugu olan bir dulum ve Mayis 2015'te maddi duruma kapildim ve faturalarimi ödemek ve yeniden finanse etmek gerekiyordu. Çesitli kredi firmalarindan hem özel hem de kurumsal bankalarla kredi aramaya çalistim ama asla basarili olamadim ve çogu banka kredimi reddetti. Ancak Tanri ona göre, Tanri'nin bir kadina, 850,000 ABD Dolari tutarinda bir kredi veren özel bir kredi verendim ve bugün bir isyeri sahibi oldugumu ögrendim ve su anda herhangi bir firmaya basvurmaniz gerekirse çocuklarim su an iyi gidiyor. Teminatsiz bir krediyi teminat altina almak, kredi kontrolü yapmamak, sadece% 3 faiz oranina sahip bir imza yetkilisi yoksa daha iyi ödeme planlari ve takvimi için lütfen Sayin Yusuf Mustafa (yusuf.mustafa09390@gmail.com) ile irtibata geçiniz. Bunu yaptigimin farkinda degil ama simdi çok mutluyum ve insanlar hakkinda onun hakkinda daha fazla bilgi vermeye karar verdim, ayrica Tanri'nin onu daha çok korusun diye istiyorum. Ona e-posta yoluyla ulasabilirsiniz. yusuf.mustafa09390@gmail.com

    YanıtlaSil
  143. NASIL MOM BENIMDEN ÖDENECEGIMIN SÜPHESI

    Good Day, Ismim Michelle Vick Amerika Birlesik Devletleri vatandasiyim, 4 farkli Internet uluslararasi borç vericisi tarafindan aldatildiktan sonra bana isik gösterdi iyi Kredi Arttirici tanikligini ispatlamak istiyor, hepsi sonra bana bir kredi vermeye söz verdiler. Bana hiçbir sey getirmeyen ve hiçbir olumlu sonuç alinamayan bir sürü ücret ödememi sagladi. Zor para kazandim kaybettim ve toplam 10.000 ABD Dolari oldu. Bir gün, Internet'te tarama yaparken, ayni zamanda aldatilmis ve sonunda YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE (yusuf.mustafa09390@gmail.com) adli yasal bir kredi sirketine baglanan bir taniklik adamiyla karsilastigimda, nihayetinde Kredi verdi, bu yüzden ayni kredi sirketiyle iletisime geçmeye karar verdim ve daha sonra bana daha fazla aci çektirmek için baska bir sey yapmayan 4 farkli kredi vereni tarafindan nasil kandirildigimi anlatti. Sirkete posta yoluyla açiklarim ve bana söyledikleri tek sey aglamamakti çünkü kredi borcunu kendi sirketlerine alacagim ve ayrica onlarla iletisime geçmek için dogru bir tercih yaptim. Kredi basvuru formunu doldurdum ve benden talep edilen her seyle basladim ve YUSUF MUSTAFA tarafindan yönetilen bu büyük Firma (YUSUF MUSTAFA LOJANSI SERVISI) tarafindan $ 600,000.00 Dolar kredi verildi ve burada bugün ailemle mutluyum, çünkü YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE bana kredi verdi, bu yüzden kendi kendime söz verdim, internette nasil borcumu ödedigime dair taniklik yapmaya devam edecegim. Acilen bir krediye ihtiyaciniz var mi? YUSUF MUSTAFA LOAN SERVICE'e simdi kredi ile bagislayin. E-posta yoluyla: (yusuf.mustafa09390@gmail.com) Diger insanlar da ayni dürüst lende üzerinde taniklik yaptigini düsünüyorum

    YanıtlaSil
  144. Irrua Uzman Hastanesi'ne yardımından dolayı nasıl teşekkür ederim? Fakirdim ve faturalarımı ve borçlarımı ödeyemedim ama internette gezindiğim sırada Irrua Uzman Hastanesi'nin 400.000 dolar için böbreklerinden birini alarak yardım ettiği insanlara tanıklık ettim ve hemen Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçtim. Bana satmaya razı olduğum sürece böbreğimi alacaklarını söyledi. Bana e-posta yoluyla bir form gönderdiler ve bir bağışçı olarak kayıtlı olduğumu ve 200.000 dolarlık banka hesabımın parçası olarak ödemenin yapıldığı ve ameliyattan sonra 200 bin dolar daha ödediklerini kaydeden banka hesabımda 400.000 dolar oldu. Bir ev aldım ve şimdi ailemle mutlu bir şekilde yaşıyorum. Fakir misiniz ve böbreğinizden birini para için mi satmak istiyorsun? Şimdi Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçin

    WhatsApp: +15184181390
    E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  145. Irrua Uzman Hastanesi'ne yardımından dolayı nasıl teşekkür ederim? Fakirdim ve faturalarımı ve borçlarımı ödeyemedim ama internette gezindiğim sırada Irrua Uzman Hastanesi'nin 400.000 dolar için böbreklerinden birini alarak yardım ettiği insanlara tanıklık ettim ve hemen Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçtim. Bana satmaya razı olduğum sürece böbreğimi alacaklarını söyledi. Bana e-posta yoluyla bir form gönderdiler ve bir bağışçı olarak kayıtlı olduğumu ve 200.000 dolarlık banka hesabımın parçası olarak ödemenin yapıldığı ve ameliyattan sonra 200 bin dolar daha ödediklerini kaydeden banka hesabımda 400.000 dolar oldu. Bir ev aldım ve şimdi ailemle mutlu bir şekilde yaşıyorum. Fakir misiniz ve böbreğinizden birini para için mi satmak istiyorsun? Şimdi Irrua Uzman Hastanesi ile iletişime geçin

    WhatsApp: +15184181390
    E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

    YanıtlaSil

  146. Bir Böbrek satın almak mı yoksa satmak mı istiyorsunuz?
    böbrek? Sen
    paranızı para için satmak için bir fırsat arıyor
    finansal çöküş nedeniyle ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz
    o zaman bugün bize ulaşın ve size iyi teklif edeceğiz
    Böbrek için para miktarı. Benim adım Doktor RAGHAV.
    ben
    MARTHIAS HASTANESİ'ndeki nefrolog. Kliniğimiz
    Böbrek Cerrahisi uzmanı ve aynı zamanda
    alış
    ve yaşayan bir böbreklerin transplantasyonu
    karşılık gelen donör.
    Biz Hint, Türkiye, Nijerya, ABD, Malezya, Hindistan bulunmaktadır
    Böbrek satın almak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen
    e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyiniz.
    Email: marthiashospital@gmail.com

    Saygılarımla
    DR RAGHAV.

    YanıtlaSil
  147. Paraya ihtiyacınız var mı? İş veya Kişisel Krediye ihtiyacınız var mı? Şirketinizi yeniden finanse etmek istiyor musunuz? Şirketimiz yardım etmek için burada. Herhangi bir kişiye ve şirkete 3% faiz oranıyla kredi veriyoruz. Bize şu adresten yanıt verin: daha fazla bilgi için johnlisaloncompany2003@gmail.com.

    Sizden e-posta yoluyla yakında e-posta almayı umuyoruz:johnlisaloncompany2003@gmail.com

    YanıtlaSil
  148. İsmim Yılmaz Hatice, Irrua Uzman Hastanesi'ne böbreğimi almamda bana yardımcı olduğu için teşekkür etmek istiyorum, reklamlarını internet üzerinden gördüm ve çoğu doktorun internette yaptığı gibi sahte olduğunu düşündüm. Onlarla iletişim kurmak ve her şey iyi biter. Böbrek satışlarım için 400.000 dolarlık bir teklif aldım ve bahane ve gecikme olmadan tüm parayı ödedim. Böbrek nakli için Amerika'ya geldiğimde böbrek ihtiyacı olan çok sayıda hastaya sahip olduklarından ve böbreklerine ilgi duyacağından emin olduğum için, böbreklerini hemen bu hastaneyle temasa geçmek istemenizi istiyorum. Onlarla iletişime geçtiğimi ve aşağıda belirtilen bilgileri verdiğinizi söyleyin.

    WhatsApp: +15184181390
    E-posta Adresi: irruaspecialisthospital@gmail.com

    YanıtlaSil
  149. Bugün bir Böbrek Donörü ol
    Herkese merhaba, Bugün sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, böbrek bağışına hazırsınız (ödeme birincil masrafla 500.000 $), bir hayat kurtararak maddi hayatınızı değiştirmek ister misiniz, bugün bağışçı olun. Acil olarak 11 böbrek bağışına ihtiyacımız var.
    İsteğinizi doktorunuza yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat için hazır ve sadece sağlıklı insanlar

    Hasan Yekter.
    doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  150. Mali yardıma ihtiyacınız var mı? Hemen her türlü kredi için başvur
    Ve acilen paranı al!

    Bize e-posta gönder: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

    * Randevu kredisi 5.000 TL - 5.000.000,00 TL
    * Faiz oranı% 2'dir.
    * 1 ila 20 yıl arasında geri ödeme seçeneği.
    * Aylık ve yıllık ödeme planı arasında seçim yapın.
    * Şartlar ve kredi esnekliği koşulları.
    Mali yardım için bugün bize e-posta: (muratacarfinancialservice@gmail.com)

    içtenlikle
    yönetim

    YanıtlaSil
  151. I'm Mrs. Nur Amalina, I want to use this medium to warn people who are seeking internet loan in Asia and all over the world to be very careful, because they are alot of scammers and fake loan lenders here on internet. I want to share my testimony on how God as help me by directing me to a genuine lender, after which i have been scammed by several loan lender on internet. I almost lost hope until God used a friend of my who then referred me to a very reliable lender called Mrs. Charity loaned me an unsecured loan of 750 million indonesian rupiah(Rp750,000,000) in less than 48 hours without stress of pressure and just with only 2% interest rate.

    I was very surprised when I checked my bank account balance and found that the amount I applied to be sent directly to my account without delay. Because I promise that I will share the good news so that people can get easy loans without stress. So if you need any loan, please contact her via email: (charitywhitefinancialfirm@gmail.com) and by God's grace she will never disappoint you in getting a loan if you meet with her requirement.

    You can also contact me at my email: (nuramalinasofiyani05@gmail.com) Will do my best to fulfill my loan payment that I send directly to the monthly account. That is the reason the God almighty will always bless her.

    YanıtlaSil
  152. Merhaba, bugün bir böbrek donörü olmaya hazır olduğunu biliyorsanız (tüm seyahat masrafları ile 450.000 $ ödeme), acilen 11 kişiye sadece böbrek donörü ihtiyacımız olduğu için böbreklerini acil servise satmak.
    Sadece% 100 uygun olan sadece sağlıklı insanlar.
    İsteğinizi doktora yazınız: carolbobrekhastanesi@gmail.com hemen sizinle iletişime geçeceksiniz
    Not: Cerrahiye ve sadece sağlıklı insanlara seyahat etmeye hazır olmalısınız.

    Robson
    carolbobrekhastanesi@gmail.com

    YanıtlaSil
  153. Güvenilir Kredi Şirketinden İstenilen Kredi Tutarım Nasıl Elde Edilir (chillwellfinancialhome@gmail.com)

    Herkese merhaba, Benim adım Sandra Kalniete, Alabama, United State'denim, burada kredimi nasıl aldığımı ifade etmek için buradayım Bay Chillwell Loans Company'den {(chillwellfinancialhome@gmail.com)} Ben bunu benim tanıklığımdan bahsediyorum güney amerika'da insanlar hakkında duyduğum için yanlış kredi şirketi için düşüyorlar ve bu forumda borç verenler olduğunu iddia eden çeşitli borç verenlerden iki kez başvurduktan sonra, bu parayı kazandım. Ödünç gerçek ve uygulandım ama bana bir arkadaşım beni arzula ilgili bir borç ile bana yardım etmeyi vaat eden ve gerçekten herhangi bir gecikme olmadan söz verdiği gibi, James Peterson World Loans Company'ye tanıttığında bana borç vermediler. Şüphelerim vardı ama asla inanmayacağım. Borç verenlere gerçekten yardım eden ve hayatımı daha iyi bir şekilde değiştiren Bay Chill Well'la tanışana kadar hala güvenilir kredi verenler olduğunu düşünmedim. Orada hala çok iyi borç verenler var biliyorum ama orada size tavsiye ederim Chillwell Loans Company denemek için güvenilir bir kredi borç veren arıyor, onun bakım ve anlayış.On acil bir kredi ihtiyacı olup olmadığını bilmiyorum veya projeleriniz için finansman almak istiyorsanız, bugün Mr Chillwell Company ile iletişime geçmekten çekinmeyin. e-posta adresi (chillwellfinancialhome@gmail.com)

    YanıtlaSil
  154. Böbreğini satmak istiyor musun? Mali yıkım nedeniyle paranızı para için satmak için bir fırsat arıyor ve ne yapacağını bilmiyorsunuz. İşte size 850.000 lira satmanız için bir fırsat. bugün bize ulaşın ve Böbrekleriniz için size iyi bir miktar teklif edeceğiz.

    Benim adım (Dr Benson) (KBTH) Hastane Böbrek Departmanında Nefrolog. Hastanemiz böbreklerin Alış, Satış ve Transplantasyonunda ilgili bir donörle yaşamaktadır. Böbrek satın almak veya satın almakla ilgileniyorsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: korlebuteachinghospital33@gmail.com

    Teşekkürler,
    YÖNETİM.

    YanıtlaSil
  155. Bugün bir Böbrek Donörü ol
    Herkese merhaba, Bugün sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, böbrek bağışına hazırsınız (ödeme birincil masrafla 500.000 $), bir hayat kurtararak, maddi hayatınızı değiştirmek ister misiniz, bugün bağışçı olun. Acil olarak 11 böbrek bağışına ihtiyacımız var.
    İsteğinizi doktorunuza yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat için hazır ve sadece sağlıklı insanlar

    Hasan Yekter.
    doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  156. Finansal hizmetler konusunda uzmanlaşmış, yerel / uluslararası krediler sunan, güvenilir ve teminatsız borçlanma seçenekleri sunan bireylere ve işbirliği yapan kurumlara çok rekabetçi kredi oranlarında ve herhangi bir finans koşulunu karşılayacak esnek şartlarda hizmet vermekteyiz. Düşük bir kredi puanınız varsa farketmez, beklenmedik paranızı hızlı bir şekilde sağlayabiliriz. Artık tüm bütçelere ve gereksinimlere uygun Hızlı ve uygun fiyatlı krediler için bizimle iletişime geçin: socialfinancelimited8@gmail.com

    YanıtlaSil
  157. Herhangi bir maddi sıkıntınız var mı? Borçlarınızı temizlemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Maliyenizi artıracak mısınız? Şirketini genişletmek isteyen bir iş insansın. Gerçek kahraman, güvenilir ve etkili borç verme şirketi kredi kredileriyle iletişime geçmeniz isteniyor. Yüksek verimliliğimiz için hem bireyleri hem de hükümeti öğrendim.

    Hizmetler şunları içerir:
    * Kişisel Krediler (Güvenli ve teminatsız)
    * İşletme Kredileri (Güvenli ve teminatsız)
    * Ev Geliştirme
    * Mucit Kredileri
    * Otomatik Krediler
    vb. ..

    Eğer ilgileniyorsanız lütfen bize geri dönün gkfinance01@gmail.com

    İçtenlikle,
    Demetrios Daniel
    gkfinance01@gmail.com

    % 3 kredi teklifi

    YanıtlaSil
  158. Bugün bir Böbrek Donörü ol
    Herkese merhaba, Bugün sağlıklı olduğunuzu biliyorsanız, böbrek bağışına hazırsınız (ödeme birincil masrafla 500.000 $), bir hayat kurtararak maddi hayatınızı değiştirmek ister misiniz, bugün bağışçı olun. Acil olarak 11 böbrek bağışına ihtiyacımız var.
    İsteğinizi doktorunuza yazın: (doktoryekterkidneytransplant@gmail.com)
    Not: ameliyat için hazır ve sadece sağlıklı insanlar

    Hasan Yekter.
    doktoryekterkidneytransplant@gmail.com

    YanıtlaSil
  159. özel kreditör avit yatırım kurumu.
    adia tarafından size selamlar.
    avit olarak bilinen fransa-paris merkezli bir yatırım şirketiyiz
    portföyünü büyütmek için çalışan kalkınma yatırım yetkilisi
    küresel ve finansman projeleri.

    kârlı olarak size yatırım yapmaktan ve yatırım yapmaktan mutlu oluruz
    herhangi bir uygulanabilir projeniz varsa projeyi karşılıklı olarak finanse edebiliriz
    sizinle yatırım. eğer ilgileniyorsanız, lütfen bize ulaşın
    hakkında daha fazla bilgi için avitinvestmentauthority2@gmail.com.

    en erken sizden haber bekliyorum.
    saygılarımla,
    bayan rose williams
    (kişisel asistan)
    avit kalkınma yatırım kurumu (adia)
    501 avenue montaigne, 75008 paris-fransa
    paris-france.avit kalkınma yatırım ajansı (adia)

    YanıtlaSil
  160. Finansal hizmetler konusunda uzmanlaşmış, yerel / uluslararası krediler sunan, güvenilir ve teminatsız borçlanma seçenekleri sunan bireylere ve işbirliği yapan kurumlara çok rekabetçi kredi oranlarında ve her türlü finansal şartı karşılayacak esnek şartlarda hizmet vermekteyiz. Düşük bir kredi puanınız varsa farketmez, beklenmedik paranızı hızlı bir şekilde sağlayabiliriz. Artık tüm bütçelere ve gereksinimlere uygun Hızlı ve uygun fiyatlı krediler için bizimle iletişime geçin: socialfinancelimited8@gmail.com

    YanıtlaSil
  161. Merhaba,

    Biz mali yardım gibi insanlara yardıma ihtiyaç duyan insanlara yardım etmek için oluşturulan bir Hıristiyan organizasyonuyuz. Eğer maddi zorluklar yaşıyorsanız ya da herhangi bir finansal karışıklık yaşıyorsanız ve kendi işini kurmak için ya da yerleşmek için bir krediye ihtiyaç duyuyorsanız paraya ihtiyacınız varsa Borcunuzu ödemek veya faturalarınızı ödemek, iyi bir iş kurmak veya yerel bankalardan sermaye kredisi almakta zorlanıyorsanız, e-posta yoluyla iletişim kurun: pennydayloans@gmail.com, Kutsal Kitap diyor ki, "" Luke 11:10 Herkes Kimler aradığını sorar, bulmaya çalışanlar ve kapıyı açan kişi ona kapıyı açtı, “Bu fırsatın size geçmesine izin vermeyin, çünkü İsa dün, bugün ve sonsuza kadar aynıdır. Lütfen bu ciddi fikirli insanlar ve Allah korkan insanlar içindir.

    KREDİ BAŞVURU FORMU
    İsim:
    İkinci ad:
    Soyadı:
    Doğum tarihi:
    Cinsiyet:
    Medeni hal:
    Toplam Gerekli Tutar:
    Kredi Süresi:
    Adres:
    Kent:
    Devlet / il:
    Ülke:
    Telefon:
    Aylık gelir:
    Meslek:
    E-posta:
    Whatsap Numarası:
    Daha önce başvurdun mu?
    reklamımı nerede buldun?
    Saygılarımla,

    Bay Penny Günü

    Kişinin beklendiği gibi içgörü için teşekkürler

    selamlar
    yönetim
    E-posta: pennydayloans@gmail.com

    YanıtlaSil
  162. Merhaba efendim / bayan

    Yapmak istiyorsun?
    Yeni bir işe başlayın, binanızı yenileyin, satış şansınızı artırın veya nakit akışınızı artırın.
    Projelerinize hayat vermek için ödünç alın
    Gayrimenkul alımı, işin gerçekleştirilmesi, bir aracın satın alınması. Yatırım kredisi. PENNY DAY FIRM'ın finansman çözümleriyle projelerinizi hayata geçirin

    Bireyler arasındaki krediyle ilgili olarak, yıllık% 3,5'luk bir faiz oranıyla 3,000 ile 80.000.000 € arasında bir bağışta bulunuyoruz.
    Herhangi bir kredi için, koşullarımızı almak için lütfen bizimle iletişime geçin!
    ya da bize ulaşın: pennydayloans@gmail.com

    YanıtlaSil
  163. Adım Bennett, Chicago'dan ABD'yim, evliyim, son 5 aydır gerçek bir kredi şirketi arıyordum ve tek sahip olduğum şey, bana güvendiğim ve günün sonunda karşılığında paramı aldım, tüm umudum kayboldu, kafam karıştı ve hayal kırıklığına uğradım, ailemi beslemek çok zor, ağdaki kredi şirketleri ile hiçbir şey yapmak istemedim, bu yüzden sormaya gittim Bir arkadaşımdan bir miktar borç aldım, ona olan her şeyi anlattım ve bana yardım edebileceğini, bana yardım edebilecek bir kredi firmasını bildiğini, kendisinden bir kredi aldığını, bana nasıl başvurulacağını yönlendirdiğini söyledi. kredi, bana söylediklerini yaptım
    uygulandım, hiç inanmadım, ama denedim ve en büyük sürprizime 24 saat içinde kredi verdim, inanamadım, mutlu ve zengin oldum ve bu tür kredi şirketlerinin hala bu dolandırıcılıklarda var olduğuna Tanrı'ya şükrediyorum. , lütfen herkese tavsiye etmelisiniz ki, pennydayloans@gmail.com adresine gitmek için bir krediye ihtiyaçları vardır, asla başarısız olmayacak, hayatları benimki gibi değişecektir.

    YanıtlaSil
  164. Bana doğru bir şekilde sunmak için, Bay Micheal Benson'ın özel bir borç vereniyim ve% 3 faiz oranıyla kredi veriyorum, bu kapıdan yürürken finansal bir fırsat, 2017 kredinizi çabucak alın. Dışarıda finansal imkanlar arayan ya da köşede ve yerlerde yardım arayan çok fazla insan var ve hala bir tane alamıyor, ama işte burada. Finansman fırsatları kapıdan geçerken ve bu fırsatı kaçırmayı göze alamayacağınız için bu hizmet bireylere, şirketlere, iş adamlarına ve seçtiğiniz herhangi bir miktarın daha fazla olması için yapılır. bilgileri. E-posta yoluyla bize ulaşın: PENNYDAYLOANS@GMAIL.COM

    YanıtlaSil
  165. 18 ila 45 yaşlarında makul bir ücret karşılığında bir böbrek bağışlamak isteyen yeterli insanlara ihtiyacımız var. İlgili herhangi bir kişi, daha fazla işlem için en kısa sürede iletişime geçmelidir. Daha fazla bilgi için lütfen e-posta gönderin: (lucasgrantfirm@gmail.com)

    YanıtlaSil